Бережіться! В Україні шахраї видають себе за офіціантів і обкрадають клієнтів, розкрито небезпечну схему

В Україні шахраї придумали нову схему обману. Аферисти влаштовуються працювати офіціантами, носять із собою по два термінали та обкрадають клієнтів, які розплачуються карткою. Про це повідомляє "Сегодня", передають Патріоти України.

"Офіціант виніс термінал, я провела картою, а він пише, що немає зв'язку з банком. Офіціант виніс інший термінал, і все пройшло успішно. Я розрахувалася, і з моєї картки почали списуватися різні суми", – каже одна з жертв схеми шахраїв Анастасія Бундєва.

Фахівці пояснюють, що насправді "несправний" пристрій непомітно краде кошти з картки клієнта. А коли він розраховується вдруге, то псевдо-офіціанти підглядають PIN-код.

"Вся інформація передається далі шахраям, вони вже роблять свою справу. Офіціант отримує певний відсоток. Маючи PIN-код та інформацію карти, шахраї створюють окремий пластик. З його допомогою можна знімати гроші в будь-якому банкоматі", – зазначає експерт з безпеки Руслан Болгов.

Щоб не попастися в пастку шахраїв, ні в якому разі не можна показувати PIN-код. Наприклад, можна закрити клавіатуру другою рукою. Також слід переконатися, що на терміналі або банкоматі немає накладок – підроблені кнопки легко помітити.

Крім того, можна встановити ліміт на зняття грошей через банкомат або нульовий ліміт на оплату картою в інтернеті. Його можна змінити при необхідності через онлайн-банкінг.

Співзасновник "Культурного десанту" пояснив, чому відмовив Лободі і Потапу у виступі на передовій

неділя, 28 квітень 2024, 20:06

Співак, музичний продюсер і співзасновник Культурного десанту Олександр Чемеров на проєкті Муз_Тренд розповів, що не вірить у щирі наміри Лободи і Потапа і тому ці артисти не виступають на передовій перед захисниками України, передають Патріоти України...

"Нас фінансує... Пенсійний фонд": Як військовий "Дід" веде чоловіків 60+ нищити окупантів

неділя, 28 квітень 2024, 19:55

Проти армії Російської Федерації ведуть "неофіційну" війну українські дідусі, яких об'єднав у ротно-тактичну групу 67-річний Олександр Таран - по-фронтовому "Дід". Йдеться про бійців, що не входять до складу Збройних сил України через літній вік. Однак...