Бережіться! В Україні заборонили популярні знеболювальні ліки

В Україні заборонили популярні ліки для знеболювання. Під забороною тепер "Диклак Липогель", з 7 лютого Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками завдала вето на його використання, а також продаж у роздрібній мережі. Причиною стало термінове повідомлення Держлікслужби Львівської області, але в документі йдеться, що це тимчасово, передають Патріоти України.

"Тимчасово забороняю реалізацію та застосування лікарського засобу Диклак Липогель", гель 1% по 50 г у тубі; по 1 тубі в картонній коробці, серії НС5441 виробництва "Салютас Фарма ГмбХ", Німеччина, до окремого рішення Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками", - йдеться в документі.

Зазначимо, що препарат, який опинився під забороною, продавався в тубі по 50 грамів, його серія була НС5441. Виробник вказаний Німеччина.

Диклак Липогель застосовують для зовнішнього застосування групи похідних фенілоцтової кислоти. Диклофенак володіє вираженими місцевими протиревматичними, аналгетичними та протизапальними властивостями, обумовленими пригніченням синтезу простагландинів — медіаторів болю та запалення. При запаленні, спричиненому травмами чи ревматичними захворюваннями, що препарат призводить до зменшення вираженості болю, набряку тканин і скороченню періоду поновлення функцій ушкоджених суглобів, зв'язок, сухожиль і м'язів.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...