Бережіться! В Україну потрапив горіх із Пакистану, що викликає онкозахворювання: Як виглядає небезпечний плід

В Україну потрапив з-за кордону небезпечний горіх, який небезпечний для здоров'я і навіть для життя людини. Вченими до кінця не вивчений механізм його впливу на здоров'я людей, проте медики небезпідставно вважають, що регулярне вживання цього горіха в їжу може викликати онкозахворювання, передають Патріоти України.

Йдеться про горіх бетель, який росте у Пакистані. А потрапив горіх в Україну через Італію. Фірмою-отримувачем, яка має київську реєстрацію, керує такий собі Ахмед Ахсан. Горіх бетель вже виявили в Київській і Харківській областях, і тепер Держпродспоживслужба намагається вилучити його з усіх можливих точок продажів.

Чим небезпечний горіх бетель?

Горіх бетель або бетель-нат - це горіх, який представляє собою насіння плодів пальми арека. У країнах Південно-Східної Азії, включаючи Індію, його використовують як тонізуючий засіб. Речовини, що містяться в цьому горісі, прискорюють процес передачі команд від мозку до тіла. Людина, яка вживає цей горіх, відрізняється підвищеною швидкістю реакції і, здавалося б, ефективнішою мозковою діяльністю. Однак не все з цим горіхом так райдужно насправді.По-перше, цей горіх на різних людей впливає по-різному. Але справа не тільки в гостроті реакції і його впливі на швидкість цього процесу. Все набагато серйозніше.

При тривалому вживанні цього горіха у людей починають чорніти зуби і запалюватися ясна. При цьому слизова оболонка рота стає темно-червоного кольору і зморщується. Крім того, виникають різні запальні захворювання слизової рота.

А в найважчих випадках його вживання призводить до однієї з форм раку ротової порожнини, так званої плоскоклітинної карциноми. Вона виникає на задній стінці горла. До речі, саме в Південно-Східній Азії найбільший відсоток дорослого населення страждає на це онкозахворювання. Причому більшість із них, близько 85%, регулярно вживають горіх бетель.

Потрібно сказати, що цей горіх завезли в нашу країну несанкціоновано. Він не дозволений до продажу в Україні. Тому тепер найголовніше - вилучити його звідусіль і широко оповістити про шкоду від вживання цього горіха в їжу. Адже небезпечне насіння були завезене в Україну ще 25 серпня. А отже, вже дехто то міг встигнути їх купити.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...