Бережіться! В Україну завезли китайські морепродукти з канцерогеном, які забракували в ЄС

В Україну потрапила партія заморожених морепродуктів, що містять у собі смертельну небезпеку для організму людини. Продукти мають китайське походження, а потрапили вони до нас транзитом через Литву. Про ввезення на територію України небезпечного продукту повідомила Держпродспоживслужба, передають Патріоти України.

Зокрема, як стало відомо, партію заморожених морепродуктів вагою 7900 кілограмів, завезли з Китаю до Литви. Про це сповістила державна продовольчо-ветеринарна служба Литовської Республіки. Ввезений товар дослідили в тамтешній лабораторії і виявили в ньому небезпечну концентрацію кадмію, що згубно впливає на людський організм.

"Вантаж за результатами лабораторних досліджень, проведених при його ввезенні на територію Литовської Республіки, не відповідає законодавству Європейського Союзу щодо перевищення допустимого рівня кадмію (Cd) 2,65 ± 0,40 мг/кг", - йдеться у повідомленні української Держпродспоживслужби.

Чому шкідливий товар не відправили відразу назад у Китай або на утилізацію, невідомо. Відомо лише, що з Литви смертельно небезпечні морепродукти вирушили в Україну."Державна продовольчо-ветеринарна служба Литовської Республіки повідомила, що в Україну відправлено партію заморожених сумішей морепродуктів вагою 7 900 кілограмів, у яких виявлено перевищення кадмію. Країною походження цих сумішей є Китай – фірма Zejiang Zhoufu food Co., LTD. (Xufu Road, Gaoting, Daishan, Zhoushan, Чжецзян, Китай). Експортувала морепродукти литовська фірма UAB VPA Logistics (Stariskes g. 29, Laistq k., 95366 Klaipedos r., Lithuania). Отримала вантаж українська фірма – VICIUNAIUKRAINA LTD, яка зареєстрована у Києві", - повідомляє знову ж таки наша Держпродспоживслужба.

У повідомленні також йдеться, що продавати цю заморожену суміш категорично не можна. Отже громадян, які виявили партії такої суміші у продажі, застерігають від покупки, а також просять повідомляти про це до територіальних управлінь Держпродспоживслужби. Слід також вказати точну адресу закладу, який торгує цим товаром, і надати чеки про купівлю цього продукту (хоча, які чеки, якщо радять його не купувати, - авт.) За продаж цієї суміші реалізатори муситимуть заплатити штраф.

Чим небезпечний кадмій для людського організму?

Кадмій відноситься до групи важких металів. Він має властивість накопичуватись у тканинах живих організмів. До людського організму кадмій може потрапити з їжею, водою і тютюновим димом. Цей важкий метал має канцерогенні властивості. При надмірній його концентрації в організмі вражаються нирки людини, а також кісткова і дихальна системи

Дуже злякався? Легіонер "Шахтаря" хоче залишити Україну після обстрілів Києва

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:58

Венесуельський нападник донецького "Шахтаря" Кевін Келсі хоче залишити український клуб, повідомляє Telegram-канал "Футбол з вертольота". За інформацією джерела, бажанням 19-річного футболіста залишити клуб є страх війни у країні, передають Патріоти Ук...

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...