Бережіться! В Україну завезли небезпечні горішки, які можуть викликати онкологію

В Україну імпортували горіхи, в яких міститься небезпечна речовина, здатна сприяти розвитку онкологічних захворювань. Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби у Львівській області, зазначають Патріоти України.

Так, до відомства надійшло інформаційне повідомлення Системи швидкого реагування харчових продуктів та кормів (RASFF) від 23 грудня 2021 року № 2021.7114 стосовно виявлення афлатоксинів в смажених фісташках у шкарлупі, що експортувалися з Туреччини.

Виробник горіхів: Alagozler Gida Paz. San. Ve Tic Ith Ihr Turz. Ltd. Sti; експортер: Malatya Pazari Kuruyemiscilik Sanayi ve Ticaret A.S.) через Болгарію до України. Отримувач: ТОВ "ОКЕАН КОМПАНІ ТРЕЙД", що на вулиці Миру, 3, м. Київ. У відомстві закликали негайно вилучити товари з обігу та письмового проінформувати компетентні органи про виявлену невідповідності у строк не більше двох робочих днів.

Що таке афлатоксини

Афлатоксини - клас природних мікотоксинів, які виробляють багато видів грибків роду Aspergillus. Вони є канцерогенними речовинами. Афлатоксин - сильний токсин печінки, який викликає рак.

Вигадали нову схему: Шахраї під виглядом співробітників ДБР виманювали у людей гроші

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:00

Аферисти пропонували широкий спектр послуг для потенційних "клієнтів" - від закриття кримінальних проваджень до переслідування конкурентів, заявників. Викрито групу шахраїв, які під виглядом співробітників Державного бюро розслідувань видурювали у люде...

"Послідовно знищується велика російська культура": Герой України Резнікович розповів, чому він втік з України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:20

Ексгенеральний директор-художній керівник Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки, Герой України Михайло Резнікович, який виїхав з України після початку повномасштабного вторгнення, дав інтерв'ю пропагандистському YouTube кан...