
На Київщині виявили 810 кг турецьких кабачків із перевищеним вмістом нітратів, що робить їх небезпечними для здоров’я. Надлишок нітратів у продуктах може викликати інтоксикацію, порушення роботи серця та підвищений ризик онкологічних захворювань. Про це повідомляє ГУ Держпродспоживслужби в Київській області, передають Патріоти України.
Під час державного контролю у свіжих кабачках з Туреччини було зафіксовано перевищення допустимого рівня нітратів.Відповідно до законодавства, ця продукція була визнана непридатною для споживання. Процедура утилізації відбулася під митним контролем та за участі представників:
Нітрати – це солі азотної кислоти, які містяться в ґрунті та рослинах. У невеликих кількостях вони безпечні, однак їхній надлишок може викликати серйозні проблеми зі здоров’ям. Основні ризики перевищення нітратів:
Держпродспоживслужба наголошує, що вся продукція, яка не відповідає нормативним документам щодо безпеки, підлягає знищенню. Українське законодавство суворо регулює якість харчових продуктів. Держпродспоживслужба ще раз нагадує, що в Україні заборонено реалізацію харчових продуктів, які є шкідливими для здоров’я та непридатними для споживання. До неякісної та небезпечної продукції належить та, що не відповідає вимогам:
На фото, які оприлюднила Держпродспоживслужба, можна побачити ящики із затриманою продукцією та процес її утилізації. Однак фінальний етап знищення турецьких кабачків з нітратами залишився за кадром.
У районі села Домажир біля Львова, по інший бік річки від місця, де напередодні ліквідовували попередню аварію, стався новий витік на магістральному водогоні. Про це увечері 25 жовтня повідомив перший заступник мера Львова Андрій Москаленко, передають ...
Житель Городка на Хмельниччині Юрій Жолобайло показав вхід до підземелля, який розташований під його будинком. Він виявив його після придбання хати, на правому березі річки Смотрич. Про це йдеться у сюжеті «Суспільного», передають Патріоти України. «У ...