Бережіться! Вчені довели новий зв'язок діабету і коронавірусу

У середньому діабет був відзначений як основне захворювання приблизно у 4 з 10 пацієнтів, які заразилися китайським коронавірусом. Серед померлих від наслідків інфекції людей молодше 65 років близько 50% страждали діабетом. Про це повідомляє доктор Джуліана Чан з Китайського університету Гонконгу - директор Гонконгського інституту діабету й ожиріння, передають Патріоти України.

За її даними, понад 75% людей, які померли від Covid-19, мали принаймні одне серйозне хронічне захворювання. Доктор Чан заявила - пандемія китайського коронавірусу переплітається з двома іншими широко поширеними проблемами (діабетом і нерівністю, які викликані соціальними детермінантами здоров'я).

"Коли хтось із діабетом або ожирінням заразився Covid-19, його результати, як правило, були не такими хорошими. Вони були з більшою ймовірністю госпіталізовані, з більшою ймовірністю були інтубовані, з більшою ймовірністю мали підвищені показники смертності", — заявив доктор Деніел Друкер з Дослідницького інституту Люненфельд-Таненбаум (Канада)

За його словами, люди з діабетом, як правило, живуть в хронічному запальному стані. Це викликає у них більш важку запальну реакцію на Covid-19. Вона, своєю чергою, може привести до небезпечного для життя цитокінового шторма. Вважається, що така надмірна імунна реакція завдає деяким людям більше шкоди через пошкодження органів, ніж через фактичну вірусну інфекцію.

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...

Суд виніс вирок тренеру з Харківщини за згвалтування 11-річного хлопця: Шокуючі подробиці справи

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:44

15 квітня Городоцький районний суд Львівської області виніс вирок керівнику громадської організації “Десантно-спортивний навчально-тренувальний центр” у Чугуєві. Чоловіка визнали винним у розбещенні, сексуальному насильстві та зґвалтуванні 11-річного х...