Бережіться! Вчені розкрили "вбичу" таємницю невиліковності раку

В інституті медичних досліджень Гарвана в Австралії з'ясували, що ракові клітини можуть стати стійкими до лікування за допомогою мутацій, які зачіпають механізм копіювання ДНК. Стаття, яка розкриває таємницю виникнення невиліковних форм пухлин, опублікована в журналі Science, передають Патріоти України.

Виявилося, що широкий спектр ракових пухлин, включаючи меланому, рак підшлункової залози і саркому, генерують велику кількість помилок при копіюванні ДНК. За словами дослідників, це фундаментальна стратегія виживання, яку використовують злоякісні новоутворення для розвитку резистентності до найрізноманітніших методів лікування.

Вчені виявили, що процес накопичення мутацій активується саме при початку терапії, навіть якщо вона не має безпосереднього впливу на ДНК.

Ключову роль в цьому механізмі грає ген mTOR, який бере участь у забезпеченні реакції клітини на стресові фактори. При блокуванні цього гена клітини перестають рости, проте при цьому змінюється регуляція інших генів, що відповідають за відновлення і копіювання ДНК.

Підвищується частота мутацій, які в кінцевому підсумку призводять до опору лікуванню. Коли пухлина стає резистентною до терапії, цей механізм вимикається, і копіювання ДНК знову відбувається з колишньою точністю.

Синоптики попереджають про сильні заморозки в Україні: Де різко знизиться температура

четвер, 18 квітень 2024, 9:50

Синоптики попереджають про суттєве погіршення погоди та зниження температури в Україні. Так, у низці регіонів очікуються заморозки. Про це повідомили в Укргідрометцентрі, передають Патріоти України. Синоптики попереджають про небезпечні та стихійні мет...

Тису перепливати не знадобилось: На Закарпатті ухилянт епічно обвів навколо пальця прикордонників та втік в Угорщину, де його радісно прийняли

четвер, 18 квітень 2024, 9:32

Вартові кордону виявились явно не готовими до такого шустрого клієнта у 50 років з гаком. На Закарпатті чоловік на КПП "Астей" (Лужанка) вирвався від прикордонників і втік в Угорщину. . Як повідомляє журналіст Віталій Глагола з посиланням на джерела ...