Бережіться! Вчені розповіли, яка кількість алкоголю викликає агресивний рак

Помірне вживання алкоголю безпосередньо пов'язане з деякими видами раку, включаючи рак кишечника. Коли алкоголь в нашому організмі перетворюється в ацетальдегід, він викликає пошкодження ДНК і перешкоджає відновленню клітин, що робить їх уразливими для раку, зазначають Патріоти України.

Як пише Express.co.uk, деякі частини тіла, наприклад, рот і горло, особливо схильні до шкоди, що наноситься алкоголем. Однак дослідники виявили кілька різних видів раку, пов'язаних з вживанням алкоголю.

У дослідженні, проведеному імперським коледжем, були вивчені дані з 680 оглядів опублікованих досліджень, щоб визначити зв'язок між алкоголем і декількома видами раку.

Аналіз показав, що алкоголь пов'язаний з кількома видами раку, включаючи рак голови, шиї і рота, глотки і гортані, стравоходу і кишечника, а також більш широко відомий зв'язок з раком грудей і печінки.

Джота Мітроу, директор з досліджень та інновацій Всесвітнього фонду досліджень раку (WCRF), сказав: "Цей оглядовий огляд підтверджує докази зв'язку алкоголю та кави з раком. Необхідні подальші дослідження, щоб краще зрозуміти механізми, що беруть участь у зв'язках між кавою та раком, а також між алкоголем та різними підтипами раку".

Автори закликали до більш жорсткої політики охорони здоров'я, щоб допомогти людям краще зрозуміти зв'язок між вживанням алкоголю та раком.

Дослідження також показало, що споживання кави пов'язане з меншим ризиком раку печінки та базальноклітинної карциноми шкіри, найпоширенішої форми раку шкіри.

Дослідники вважають, що це в першу чергу пов'язано з антиоксидантними і протизапальними властивостями хімічної сполуки кави, які захищають від захворювань, викликаних запаленням.

Попереднє дослідження, опубліковане в Lancet Oncology, показало, що вживання алкоголю було причиною 568 700 випадків раку у чоловіків і 172 600 випадків у жінок у 2020 році.

Дослідження показало, що, хоча більшість випадків раку, викликаного вживанням алкоголю, було пов'язано з рясним або "ризикованим" вживанням алкоголю, навіть помірне вживання алкоголю, за оцінками, було причиною таких випадків.

Харрієт Рамгей з Міжнародного агентства з вивчення раку заявила, що більш низький рівень вживання алкоголю збільшує ризик раку, при цьому дані показують, що вживання до 10 г алкоголю в день викликало від 33 400 до 145 800 випадків захворювання в усьому світі в 2020 році.

Вона сказала: "вплив алкоголю на рак часто невідомий або ігнорується, тому нам необхідно підвищити обізнаність громадськості про зв'язок між алкоголем і раком, а також проводити політику щодо зниження загального споживання алкоголю, щоб запобігти тягар раку та інших захворювань, пов'язаних з алкоголем.

"Існує затримка між вживанням алкоголю та можливим розвитком раку, тому необхідно враховувати латентний період між роком даних про вплив алкоголю та роком діагностики раку".

Причина

Згідно з даними Cancer Research UK, алкоголь може викликати рак в основному з наступних причин: Пошкодження клітин: організм перетворив алкоголь на хімічну речовину, що називається ацетальдегідом, що викликає пошкодження наших клітин, а також може заважати клітинам відновлювати це пошкодження.

Зміни гормонів: алкоголь може підвищувати рівень деяких гормонів, таких як естроген та інсулін. Гормони є хімічними посередниками, і більш високі рівні можуть змусити клітини частіше ділитися, що збільшує шанси на розвиток ракових клітин.

Зміни в клітинах у роті і горлі: алкоголь може зробити клітини в роті і горлі більш схильними до абсурдних шкідливих хімічних речовин, що полегшує проникнення канцерогенних речовин в клітини і їх пошкодження.

У Великобританії рекомендується випивати не більше 14 одиниць на тиждень і проводити не менше трьох днів як для чоловіків, так і для жінок. Всесвітній фонд досліджень раку стверджує, що обмеження споживання алкоголю, підтримання здорової ваги і дотримання ризику дієти з використанням цільнозернових овочів і пульсу можуть допомогти запобігти загрозу раку.

Вони пропонують наступні поради щодо зменшення споживання алкоголю, щоб зменшити ризик раку: Вибирайте порцію найменшого розміру: уникайте подвійних заходів спирту. Альтернатива: замініть кожен алкогольний напій безалкогольним напоєм. Розбавляйте алкогольні напої: розбавляйте алкогольні напої низькокалорійним міксером, щоб вони прослужили довше. Купуйте слабоалкогольні або безалкогольні альтернативи: вибирайте легкі, великі безалкогольні або безалкогольні ігристі вина.

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...