Нове дослідження показало, що регулярне вживання білого рису безпосередньо пов'язане з підвищенням рівня цукру в крові. Результати проекту були опубліковані у вересневому випуску журналу Американської діабетичної асоціації, передають Патріоти України.
У нещодавно завершеному науковому експерименті взяли участь близько 130 тисяч добровольців з 21 країн Європи, Північної та Південної Америки, Африки, а також з Китаю, Бразилії та Індії дослідження проходило понад 10 років. Виявилося, що вживання білого рису значно збільшує ризик розвитку цукрового діабету ‒ оскільки в процесі подрібнення і полірування рису зникає значна частина поживних речовин (в першу чергу вітамін B).
Разом з тим, вчені з'ясували ‒ білий рис володіє високим глікемічним індексом, що і призводить до стрибка рівня цукру в крові. Крім того, дослідники відзначили, що заміна білого рису на бурий (неочищений) знижує глікемічну відповідь на 23% і на 57%.
Археологи з Г’юстонського університету вперше успішно розкопали королівську гробницю в стародавньому місті Мая Караколь, розташованому в сучасних лісах Белізу. Гробниця, що належала Те Кааб Чаку — першому відомому правителю міста та засновнику королівс...
В Україні хочуть запровадити єдиний формат для індексації пенсійних виплат. Так, спеціальні пенсії більше не будуть прив'язані до зростання зарплат. Про це розповіла на YouTube-каналі "Що з економікою" міністерка соціальної політики Оксана Жолнович, пе...