
Нове дослідження показало, що регулярне вживання білого рису безпосередньо пов'язане з підвищенням рівня цукру в крові. Результати проекту були опубліковані у вересневому випуску журналу Американської діабетичної асоціації, передають Патріоти України.
У нещодавно завершеному науковому експерименті взяли участь близько 130 тисяч добровольців з 21 країн Європи, Північної та Південної Америки, Африки, а також з Китаю, Бразилії та Індії дослідження проходило понад 10 років. Виявилося, що вживання білого рису значно збільшує ризик розвитку цукрового діабету ‒ оскільки в процесі подрібнення і полірування рису зникає значна частина поживних речовин (в першу чергу вітамін B).
Разом з тим, вчені з'ясували ‒ білий рис володіє високим глікемічним індексом, що і призводить до стрибка рівня цукру в крові. Крім того, дослідники відзначили, що заміна білого рису на бурий (неочищений) знижує глікемічну відповідь на 23% і на 57%.
Президент Володимир Зеленський у своєму вечірньому зверненні заявив, що у 2026 році держава планує запровадити нові програми прямої фінансової підтримки населення. Своє рішення він аргументував "успішністю" поточної програми "Зимова підтримка" та практ...
Російський бізнесмен і засновник Тelegram Павло Дуров оплачував процедуру ЕКЗ для жінок, які хотіли народити від нього дитину. Про це розповіло видання Daily Mail 23 грудня, передають Патріоти України. Засновник Telegram ще на початку 2010-х років став...