Нове дослідження показало, що регулярне вживання білого рису безпосередньо пов'язане з підвищенням рівня цукру в крові. Результати проекту були опубліковані у вересневому випуску журналу Американської діабетичної асоціації, передають Патріоти України.
У нещодавно завершеному науковому експерименті взяли участь близько 130 тисяч добровольців з 21 країн Європи, Північної та Південної Америки, Африки, а також з Китаю, Бразилії та Індії дослідження проходило понад 10 років. Виявилося, що вживання білого рису значно збільшує ризик розвитку цукрового діабету ‒ оскільки в процесі подрібнення і полірування рису зникає значна частина поживних речовин (в першу чергу вітамін B).
Разом з тим, вчені з'ясували ‒ білий рис володіє високим глікемічним індексом, що і призводить до стрибка рівня цукру в крові. Крім того, дослідники відзначили, що заміна білого рису на бурий (неочищений) знижує глікемічну відповідь на 23% і на 57%.
У російський Бурятії знайшли останки українського вченого, який зник 16 років тому. Про це пише Baza.передають Патріоти України. 73-річний доктор технічних наук Анатолій Новіков приїхав з Вінниці до Бурятії 22 червня 2009 року. Вчений представляв Вінни...
В Україні планують реформувати систему підтримки сімей у період до та після народження дитини. Передбачені виплати жінкам Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на проєкт, розміщений для обговорення на сайті ФПУ, передають Патріоти України. Проєкт ...