Нове дослідження показало, що регулярне вживання білого рису безпосередньо пов'язане з підвищенням рівня цукру в крові. Результати проекту були опубліковані у вересневому випуску журналу Американської діабетичної асоціації, передають Патріоти України.
У нещодавно завершеному науковому експерименті взяли участь близько 130 тисяч добровольців з 21 країн Європи, Північної та Південної Америки, Африки, а також з Китаю, Бразилії та Індії дослідження проходило понад 10 років. Виявилося, що вживання білого рису значно збільшує ризик розвитку цукрового діабету ‒ оскільки в процесі подрібнення і полірування рису зникає значна частина поживних речовин (в першу чергу вітамін B).
Разом з тим, вчені з'ясували ‒ білий рис володіє високим глікемічним індексом, що і призводить до стрибка рівня цукру в крові. Крім того, дослідники відзначили, що заміна білого рису на бурий (неочищений) знижує глікемічну відповідь на 23% і на 57%.
Канадські нейрохірурги у партнерстві з компанією Neuralink винахідника та бізнесмена Ілона Маска отримали дозвіл від регуляторних органів на вживлення мозкових імплантів шести пацієнтам, які мають параліч. Про це повідомило агентство Reuters та компані...
Рятувальники зафіксували зворушливий момент порятунку чорної кішки Джоан, яка застрягла у водостічній трубі. Кішку знайшли 23 листопада, її голова стирчала з труби в гаражі в британському місті Клеведон. Про це пише таблоїд Daily Star, передають Патріо...