Бережіться! Вчені заявили про нове смертельне захворювання - вражає тільки чоловіків

Дослідники з Національного інституту здоров'я в США виявили нове захворювання, яке вражає чоловіків і може призвести до летального результату в 40% випадків. Результати дослідження опубліковані в журналі The New England Journal of Medicine, передають Патріоти України.

Дослідники виявили у 25 чоловіків соматичні мутації в понад 50% гемопоетичних стовбурових клітин. Синдром, який отримав назву VEXAS, викликає утворення тромбів, шкірне і легеневе запалення, а також лихоманку.

Як пояснив один з авторів статті Ден Кастнер, пацієнти, у яких діагностовано VEXAS, не піддаються будь-яким видам лікування, включаючи хіміотерапію. При цьому захворювання виникає тільки у чоловіків в зрілому віці. Вчені пояснюють це виникненням мутації в X-хромосомі. Наявність двох X-хромосом у жінок, можливо, дозволяє подолати мутацію і захистити від захворювання.

Дуже злякався? Легіонер "Шахтаря" хоче залишити Україну після обстрілів Києва

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:58

Венесуельський нападник донецького "Шахтаря" Кевін Келсі хоче залишити український клуб, повідомляє Telegram-канал "Футбол з вертольота". За інформацією джерела, бажанням 19-річного футболіста залишити клуб є страх війни у країні, передають Патріоти Ук...

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...