Бережіться! Вчені заявили про схожість коронавірусу з раком

Вчені з Каліфорнійського університету в Сан-Франциско заявили, що в структурі коронавірусу і ракової пухлини є схожість, передають Патріоти України.

За словами дослідників, для лікування коронавірусу, ймовірно, можна буде застосовувати ліки, які раніше розроблялися для лікування раку.

Директор Інституту кількісних біологічних наук у Каліфорнійському університеті Нева Кроган зазначив, що COVID-19 призводить до того, що в заражених клітинах зростають нерівні опуклі гілки - вкрай незвичайна структура, яка дозволяє вірусу атакувати відразу декілька клітин.

"Довгі нитки пробивають отвори в інших клітинах, і вірус проходить через відростки від клітини до клітини... Абсолютно логічно, що протипухлинні препарати і противірусний ефект частково збігаються", - сказав він.

Учений додав, що гіпотеза дослідників полягає в тому, що подібний спосіб поширення вірусу в організмі значно підвищує рівень зараження. Розгалуження, яке використовує коронавірус, характерне для розвитку ракової пухлини.

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...

В Ірані репера Томаджу Салехі, який підтримує Україну, засудили до смертної кари

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:40

Влада Ірану, яка раніше засудила до смертної кари українського ведучого, винесла смертний вирок реперу Томаджу Салехі. Покарання виконавець отримав через участь в антиурядових протестах 2022-2023 років. Як пише Reuters, репера визнали винним у "поширен...