Бережіться! Власникам Android-смартфонів загрожують два нових віруси, які проникають через Facebook

Власників Android-смартфонів атакували два небезпечних віруси. Нові шкідливі програми поширюються за допомогою Facebook, і маскуються під законне програмне забезпечення, передають Патріоти України.

Йдеться про програми 888 RAT і SpyNote. Фахівці виявили шість акаунтів на Facebook, які використовувалися для поширення шпигунських програм публічними групами, де налічувало близько 11 тисяч підписників з різних країн світу. Кількість користувачів з України становить 8,4%.

Вірус може викрадати і видаляти файли з пристроїв користувачів смартфонів, робити знімки їх екрану, отримувати інформацію про місцезнаходження пристрою і виманювати облікові дані Facebook. Крім цього, вірус дозволяє зловмисникам отримувати доступ до списку встановлених додатків, SMS і контактів користувача, перехоплювати і робити фотографії, відправляти текстові повідомлення, записувати навколишні звуки і телефонні розмови, а також таємно телефонувати з пристрою жертви.За словами фахівців з кібербезпеки, шпигунські програми були завантажені 1 418 разів. На сьогоднішній день вірусні акаунти видалені, і загроза для користувачів Android-смартфонів минула.

Зазначено, що у шкідливих публікаціях Facebook містилося посилання на завантаження мультиплатформенного бекдора під назвою 888 RAT, який доступний на "чорному" ринку з 2018 року. Дана вірусна атака безпосередньо пов'язана з двома випадками, зафіксованими в 2020 році, які очолював BladeHawk.

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...