Бережіться! Виявлено шкідливу програму "Термінатор", яка здатна відключити будь-який антивірус

Виявлено шкідливу програму "Термінатор", яка здатна відключити будь-який антивірус

Фахівці з безпеки виявили у мережі нову небезпечну шкідливу програму. Як повідомляє портал Bleeping Computer, фахівці знайшли згадку про нову програму на російськомовних форумах. За словами її творця - ентузіаста під ніком Spyboy, розроблений ним софт здатний обійти будь-який захист комп'ютера на Windows. Автор назвав своє вірусне програмне забезпечення "Термінатором", передають Патріоти України.

За словами Spyboy, «Термінатор» здатний обійти 24 різні антивірусні рішення. Програміст продає свій софт за ціною від 300 доларів. Просунута версія програми, здатна обійти практично всі відомі способи захисту ПК, оцінена ним в 3000 доларів.

Щоб використовувати "Термінатора", хакеру необхідно отримати адміністративні привілеї в цільових системах Windows, а також обманним способом змусити жертву виконати певну команду в "Терміналі". Після встановлення програма розміщується у системному каталозі System32, де у фоновому режимі відключає антивірусні програми.

За словами фахівців, встановлення шкідливого програмного забезпечення здійснюється за допомогою методу Bring Your Own Vulnerable Driver (BYOVD), який передбачає використання хакерського софту під виглядом драйверів для комп'ютера. У зв'язку з цим експерти рекомендували користувачам завантажувати драйвера для свого ПК із перевірених джерел.

Чи буде "бонус" після Великодня? Скільки вихідних українці матимуть у травні - пояснення

середа, 24 квітень 2024, 10:24

У 2024 році християни східного обряду (греко-католики і православні) святкуватимуть Великдень у неділю, 5 травня. Зазвичай після святкування, у понеділок, українці мали вихідний, передають Патріоти України. Раніше у Кодексі законів про працю було зазна...

У Румунії ведмідь ледве не загриз іноземну туристку, яка хотіла зробити з "милим створінням" селфі (відео)

середа, 24 квітень 2024, 9:40

У Румунії британська туристка, імʼя якої не називають, ледь не залишилася без руки через любов до фотографування диких тварин, а саме – ведмедя. Інцидент закінчився пораненням, яке не загрожує життю 72-річної жінки. . Під час шпиталізації вона розпов...