Бережіться! Знайдено генетичний зв'язок між коронавірусом та Альцгеймером

Люди з генетичною схильністю до хвороби Альцгеймера мають удвічі більше шансів заразитися коронавірусом. Про це говорять вчені в Англії. Дані були отримані в результаті дослідження понад 600 пацієнтів із діагнозом COVID-19 з 16 березня до 26 квітня цього року, передають Патріоти України.

Дослідження показали, що люди з двома копіями версії гена APOE, названої APOE4, в 14 разів частіше хворіють на хворобу Альцгеймера, ніж ті, хто має дві копії версії гена APOE3. Ці пацієнти також мали більш ніж удвічі вищі шанси отримати позитивний результат на коронавірус, ніж люди з двома копіями APOE3.

Вчені зазначили, що з 622 осіб з позитивним результатом на коронавірус у 37 було дві копії APOE4. Це свідчить про те, що приблизно 410 із кожних 100 тисяч осіб із двома копіями цієї версії гена дали б позитивний результат. Це можна порівняти з 179 з кожних 100 тисяч людей з двома копіями APOE3 з позитивним результатом на вірус.

До 600 євро на людину: Названо суми, які роздають біженцям з України в найпопулярніших країнах ЄС

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:56

Українські переселенці, шукаючи притулок за кордоном, можуть розраховувати на фінансову підтримку від країни, де вони перебувають. Найбільше українських біженців знаходиться у Німеччині, Франції, Італії, Польщі та Чехії. Розміри соціальних виплат від ц...

В Україні засуджені зможуть служити в ЗСУ навіть офіцерами, але є умова: У Раді пояснили механізм

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:44

Генеральним штабом Збройних сил спільно з Міноборони та Мін’юстом було розроблено законопроєкт про можливість мобілізації засуджених. Документ передбачає обов’язкову згоду не лише самих в’язнів, а й командирів частин, де будуть створені такі окремі спе...