Без буряку, але зі своїми "секретними інгредієнтами": В ОРЛО заявили, що мають свій особливий борщ по-луганськи

Співробітники коледжу Луганського педуніверситету ОРЛО збираються зареєструвати ексклюзивні права на борщ по-луганськи. Про це повідомили місцеві блогери, передають Патріоти України.

«Кулинары называют его основой региональной луганской кухни. Утверждают, что именно этот рецепт придумали здесь, и такого борща больше нет нигде в мире», — йдеться у телеграм-каналі «Донбаський кейс».

«Республіканські» кулінари зазначають, що особливістю «споконвічного луганського борщу» є курячий бульйон. До нього додають курячі фрикадельки, відварену квасолю та чорнослив, а овочі нарізаються кубиками, «що надає страві особливого смаку». При подачі їжу приправляють часником.

Від традиційного рецепту українського борщу його «луганський аналог» відрізняється відсутністю буряка. Зате може додаватися кисла капуста та галушки. Зазначається, що розголошувати рецепт повністю кухарі «ЛНР» не поспішають, оскільки вже почали оформлювати авторство, і цей процес ще не закінчено.
Однак про «луганський борщ» повідомлялося ще 2013-го року. Тоді ЗМІ писали, що його розробили спеціалісти Луганського національного університету ім. Шевченка.

Не все так однозначно? Чи може Польща депортувати українських чоловіків

п’ятниця, 3 травень 2024, 8:58

Поляки можуть повернути до України військовозобов'язаних чоловіків? З новою важливою заявою вийшов міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш, який раніше висловлювався за повернення чоловіків на Батьківщину. Водночас Варшава подовжила тимчасовий з...

Винищувач супербактерій: Вчені заявили про створення антибіотика, який може здійснити прорив у медицині

п’ятниця, 3 травень 2024, 8:47

Вчені відкрили новий клас антибіотиків з потужною активністю проти особливо стійких бактерій. Медикамент також продемонстрував ефективність лікування інфекції кровотоку у мишей, передають Патріоти України. Антибіотик розробили медики з Уппсальського ун...