Без електрики та опалення: Експерт розкрив найгірший сценарій ймовірного блекауту

У разі, якщо РФ буде продовжувати обстріли, Україна може залишитися на деякий час без світла, але з водою і опаленням. Таку думку в інтерв'ю "Главреду" директор Центру дослідження енергетики Олександр Харченко, передають Патріоти України.

"Так, безумовно", - підкреслив він, відповідаючи на відповідне запитання. При цьому експерт попередив про небезпеку відключення опалення в зимовий період.

"І в цьому ключова ідея, тому що якщо під час морозів зникає опалення, то ситуація стає вкрай небезпечною. Не тільки з позиції того, що можна замерзнути, але і в разі замерзання труб для опалення та водопроводу це означає їх руйнування, тому що лід розриває їх на шматки", - сказав він.

Разом з тим співрозмовник уточнив, що для відновлення системи, яка замерзла, потрібні роки, тому що її потрібно буде практично повністю перебудувати.

"Саме тому важливо, щоб ключова інфраструктура була приєднана до незалежного джерела електрики, який у разі критичної ситуації включається і загоює все необхідне обладнання", - додав Харченко.

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...