Без локдауну не обійтися? Лікар-імунолог заявив, що карантин вихідного дня не врятує від COVID-19

Карантин вихідного дня не буде ефективним заходом для зменшення захворюваності на коронавірус у країні. Залишається "велетенський потенціал інфікування" в робочі дні. Таку думку під час ефіру на телеканалі Obozrevatel TV висловив лікар-імунолог Борис Донськой. "Я не вірю, що він допоможе зменшити кількість захворювань", - наголосив медик, передають Патріоти України.

В цьому контексті він навів приклад з власного життя: "У мене переважна кількість контактів відбувається саме в будні робочі дні, коли ти їздиш на роботу, контактуєш зі співробітниками, коли твої діти ходять в школу. Це десятки, якщо не сотні контактів. А на вихідні переважна більшість людей контактує в колі рідних і близьких".

Донськой визнав, що в інший людей може бути абсолютно інший режим життя. "Але якщо люди їздять в громадському транспорті, ходять на роботу, а їхні діти ходять в школу, то ми маємо колосальну кількість контактів, і потенціал інфікування велетенський. Від чого нас ізолюють на вихідних, я не розумію", – підсумував він.

Уряд продовжив на місяць відстрочки від призову працівників підприємств: Що це означає

вівторок, 7 травень 2024, 16:52

У вівторок, 7 травня, Кабінет Міністрів ухвалив рішення продовжити на місяць термін дії чинних відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації працівників підприємств. Про це йдеться на сайті Міністерства економіки України, передають Пат...

Мобілізація в Україні по-новому: Експерт назвав ймовірну кількість чоловіків, яких призвуть

вівторок, 7 травень 2024, 16:26

В Україні можуть мобілізувати кожного 10-го чоловіка відповідного віку. Таке припущення в коментарі для ТСН висловив колишній речник Генштабу ЗСУ, військовий експерт Владислав Селезньов, передають Патріоти України. "Є оціночні судження, що в Україні мо...