"Без локдауну не впораємося": Лікар-інфекціоніст прокоментував "карантин вихідного дня"

Для будь-якої інфекції працює правило: щоб "збити" її зростання, потрібно розірвати ланцюжок передачі вірусу.

Головний лікар госпіталю МВС Юрій Сак заявив, що на тлі стрімкого зростання захворюваності на коронавірус в Україні необхідно вводити повний локдаун. Про це він сказав в ефірі ток-шоу Свобода слова Савіка Шустера, передають Патріоти України.
За його словами, для будь-якої інфекції працює правило: щоб "збити" її зростання, потрібно розірвати ланцюжок передачі вірусу. "Локдаун і обмежувальні заходи - найдієвіші і прості методи...Так, це боляче для економіки. Будь-який економіст зараз зі мною як з лікарем вступить в дискусію ... Але якщо ми говоримо про життя людей, то дійсно потрібно застосовувати більш рішучі заходи , більш жорсткі", - зазначив медик.

Він заявив, що вводив би повний локдаун, "не чекаючи 15 тисяч нових хворих на добу", ще два тижні тому.

Коментуючи карантин вихідного дня, Сак сказав, що "це навіть не карантин". "Без локдауну ми не впораємося", - додав лікар.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...