Без пояснення причини: Чехія завдала сильного удару по Росії

Чехія анулювала кілька дозволів на польоти для російських авіакомпаній "Аерофлот", "Уральські авіалінії" та "Перемога", повідомляють Патріоти України.

Так, авіакомпанії "Аерофлот" довелося скасувати 4 рейси до Праги, оскільки влада Чехії анулювала кілька дозволів на польоти між Прагою і Москвою, виданих компанії на 2 липня.

"Незважаючи на те, що у "Аерофлоту" є всі технічні можливості для забезпечення рейсів, чеська авіаційна влада ухвалила рішення скасувати дозвіл на виконання рейсів", — прокоментували у авіакомпанії.При цьому авіакомпанія "Уральські авіалінії" з 2 липня призупинила рейси між Прагою і російськими аеропортами Жуковський (Москва) і Кольцово (Єкатеринбург) з тієї самої причини.

У прес-релізі наголошується, що рейси від 2 липня Єкатеринбург-Прага (У6-701) і Жуковський-Прага (У6-751) і назад затримуються на невизначений термін.

Пізніше гендиректор компанії Сергій Скуратов пояснив ТАСС, що "Уральські авіалінії" відновлюють польоти з Єкатеринбурга в Прагу. "Нам дозволили польоти до Чехії. Рейси вилітають. Ми літаємо тільки в Прагу", - заявив він.

Авіакомпанія пообіцяла надати пасажирам всі необхідні послуги згідно із Федеральними авіаційними правилами.

Крім того, представник авіакомпанії "Перемога" також повідомив, що компанія у вівторок скасовує рейси Москва-Карлові Вари.

Причини, з яких авіаційна влада Чехії вирішила анулювати дозвіл на польоти, не уточнюються. Втім, ЗМІ вже дізналися ймовірну причину з власних джерел.

Пізніше стало відомо, що аеропорт Праги не залучений у вирішення питання зі скороченням кількості рейсів "Аерофлоту".

"Рішення виниклої ситуації здійснюється на рівні міністерств транспорту Чехії та РФ. Празький аеропорт на неї не впливає і не може впливати", – заявив прес-секретар аеропорту Роман Пацвонь.

За даними ЗМІ, обмеження польотів російських компаній в Чехію можуть бути також пов'язані з тим, що не вдалося домовитися про рейси Czech Airlines в Сеул через Сибір.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...