Без "Сертифікату захисника" не отримаєш меддопомогу? У "Дії" можуть запровадити новий документ

У новому законопроєкті про зміни до мобілізації в Україні, над яким зараз працюють депутати, може бути передбачене запровадження "Сертифікату захисника" - фактично аналога військового квитка. Про це повідомляється у статті "BBC News Україна", передають Патріоти України.

В матеріалі видання йдеться, що серед можливих новацій у законопроєкті щодо змін до мобілізації – запровадження "Сертифікату захисника" в мобільному застосунку "Дія", який буде фактично аналогом військового квитка.

За інформацією журналістів, військовозобов’язаний повинен буде що 60 днів оновлювати актуальні дані про себе в цьому застосунку.

"Демонструвати цей "сертифікат" громадянин має в разі реєстрації прав власності на нерухоме й рухоме майно, одруження /розлучення, для отримання вищої освіти чи медичних послуг, а також для перетину держкордону", – зазначено в матеріалі.

Що відомо про законопроєкт про зміни до мобілізації

Напередодні нардеп Федір Веніславський повідомив, що Верховна Рада готує законопроєкт про зміни щодо проведення мобілізації в Україні. Документ передбачає нові норми вручення повісток, норми щодо відстрочки від служби та щодо прав військовозобов’язаних. Зокрема, в документі хочуть прописати норму про вручення повістки через електронну пошту та рекомендованим листом.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...