Без спеки, але з опадами: Синоптики спрогнозували погоду на червень в Україні

Погода в Україні першого місяця літа буде помірною і за температурою, і за кількістю опадів, подекуди зі шквалами. Мінімально повітря прогріється до +18 градусів, проте українцям обіцяють і доволі спекотні дні. А загалом кліматична ситуація у червні буде близькою до норми. Такий прогноз склали в Українському гідрометеорологічному центрі.

Якою буде температура

Середня місячна температура у червні передбачається на рівні +18... +22 градусів. У горах буде прохолодніше – в межах +14...+18. Синоптики зазначають, що згідно з багаторічними спостереженнями, загалом на початку літа середня місячна температура повітря в Україні становить +17… +22, у гірських районах +11…18.

Абсолютний мінімум – на рівні 0… +9, у горах Криму, західних, північних, східних та Дніпропетровській областях місцями до 0,3… -3, на високогір’ї Карпат до -5 градусів.

Абсолютний максимум – в межах +31… +38,5 градуса, в Одеській, Херсонській, Харківській, Луганській областях місцями +39… +39,8, а в гірських районах +25… +29.

Що з опадами

За прогнозом синоптиків, у червні-2021 місячна кількість опадів очікується на рівні 44-78 міліметрів. У Карпатах їх випаде значно більше – 160 мм, але це в межах кліматичної норми.

Адже середня місячна кількість опадів у червні в Україні становить 39-93 мм, у Карпатах – до 101-184 мм, а в Криму місцями 28-37 мм. Водночас у перший місяць літа активізується грозова діяльність, частіше спостерігаються град і шквали.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...