Без візиту в ТЦК ніяк: Юрист пояснив, які послуги складніше отримати військовозобов'язаним

Триває мобілізація в Україні, і військовозобов'язані зараз не можуть скористатися деякими державними послугами без візиту в територіальні центри комплектування та соціальної підтримки, передають Патріоти України.

Зокрема, військовозобов'язаних не можуть просто так взяти на роботу чи навчання, розповів "РБК-Україна" спеціаліст з військового права, юрист Іван Колганов. "Як приватні, так і державні установи й організації зобов'язані перевіряти всі документи про військовий облік під час прийому співробітника на роботу. Інакше роботодавцю загрожує штраф", - сказав експерт.

Також без документа з ТЦК людина не зможе скористатися послугами центру зайнятості та отримати статус безробітного. За словами юриста, ще папери з військкомату необхідні чоловікам, щоб отримати у державному медзакладі планову допомогу.

Юрист зазначив, що є три категорії громадян, і для них передбачена видача різних військово-облікових документів:

  • резервісти отримують військовий квиток;
  • військовозобов'язані повинні отримати тимчасове посвідчення, військовий квиток;
  • призовники мають мати посвідчення про приписку до певної призовної дільниці.

Варто додати, що в Україні військовозобов'язаними вважають чоловіків у віці від 18 до 60 років, а також жінок-медиків. Мобілізувати в нашій державі можуть лише людей, яким вже є 27 років. Мобілізації не підлягають люди, які мають бронь, серйозні проблеми зі здоров'ям чи причину для відстрочки від служби.

Частина українців мають можливість вийти на пенсію у 55 років: Хто саме та за яких умов

вівторок, 17 вересень 2024, 0:00

Українські жінки можуть вийти на пенсію в 55 років за наявності 30 років страхового стажу або роботи в шкідливих умовах. Також передбачені перехідні положення для жінок, народжених до квітня 1961 року, які можуть вийти на пенсію раніше 60 років, переда...

Маск анонсував висадку перших астронавтів на Марс уже 2028 року. Експерти оцінили амбітну заяву

понеділок, 16 вересень 2024, 23:29

Керівник американської компанії SpaceX, мільярдер та винахідник Ілон Маск уже багато років марить ідеєю про колонізацію Марса, де начебто збирається навіть особисто провести залишок свого життя. Амбітний підприємець анонсував висадку людей на Червону п...