Без зарплат та відпусток: Стало відомо, на яких умовах в Україні мобілізовуватимуть ув'язнених

У березні в парламент внесли проєкт закону щодо мобілізації засуджених, а тиждень тому Рада ухвалила його у першому читанні. Про подробиці документу в ефірі "Радіо Свобода" розповіла народна депутатка Олена Шуляк, передають Патріоти України.

За її словами, не всім засудженим пропонується надавати право служити — не мобілізовуватимуть людей, яки вчинили тяжкі злочини. Наприклад, такі, що пов'язані з сексуальним насильством, вбивствами.

Ті, кому дозволять служити, проходитимуть фізичну та психологічну перевірку, медичну комісію. Із засуджених пропонується формувати окремі підорозділи, а не інтегрувати їх в діючі.

«Усі ці люди стають на окремий облік, за ними відбувається окремий нагляд у межах адміністративного нагляду», — зазначила Шуляк та додала, что ця категорія військових не отримуватиме зарплатню й не матиме змоги брати щорічну відпустку.

До підписання контракту суд має розглянути можливість дострокового звільнення такої особи.

Інтернет-користувачі по-різному поставилися до зазначеного проєкту закону — часто висловлювалися кардинально протилежні думки з приводу мобілізації засуджених.

Українець відсудив у Пенсійного фонду більше ніж 250 тис. грн компенсації, бо йому не перерахували пенсію

середа, 1 травень 2024, 8:52

Шевченківський районний суд Києва зобов'язав Пенсійний фонд заплатити військовому пенсіонеру компенсацію у розмірі 255 141 грн. Справа в тому, що він через суд домігся перерахунку своєї виплати, а ПФУ не провів перерахунок. Про це йдеться в рішенні с...

Служити будуть всі? В одній з країн ЄС розглядають обов'язковий призов для жінок

середа, 1 травень 2024, 8:44

Міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен заявив, що влада країни розглядає можливість мобілізації жінок. Про це пише Kristeligt Dagblad із посиланням на заяву міністра 29 квітня, передають Патріоти України. За його словами, багато зусиль було спрям...