"Безкоштовної освіти тут немає. Найдешевша школа 4000 доларів на рік": Українка розповіла про життя в ОАЄ (фото)

Українка Наталя, яка мешкає в Дубаї, розповіла, як виховують дітей в ОАЕ. Жінка веде блог, в якому розповідає про освіту, особливості менталітету та різні цікавинки. Із чоловіком виховують сина, передають Патріоти України.

"Дитсадки в ОАЕ є частиною освіти. Діти тут навчаються до 4 років. Пізніше вони у школі. Для малюків час перебування в дитячому садку до 12-13 годин, для старших діток — до 15.00. Ціна (800$). Багато хто віддає перевагу няням, вона обходиться дешевше, і няня на весь день, а садок тільки на половину дня", - каже Наталя.

Безкоштовної освіти тут нема. Найдешевша школа 4000$ на рік. У цій школі вчителі практично не говорять англійською мовою, а навчання проходить арабською мовою.

"Середня школа коштує 6.300 $. Це школа, що працює за системою сабіс - стара ліванська система навчання, яка дуже близька до британської системи освіти. Престижна школа, коштує приблизно 9 000$ на рік", - додає українка.

В ОАЕ є кілька систем освіти. Найпопулярнішими є: англійська, американська, сабіс, французька чи арабська. Є ще російська школа в Дейрі, коштує приблизно 6000$ в рік.

"Влаштувати дитину в школу нескладно. Не раз чула, що багато батьків переживають про те, як їх дитина буде вчитися в школі, а чи візьмуть її взагалі туди і т.д. насправді все набагато простіше. На системі освіти тут робиться бізнес, і кожна дитина-це клієнт. У вашої дитини завжди буде можливість вступити тут в школу, головне, приготуйте фінанси", - каже Наталя.⠀

Оплата за школу відбувається поетапно, трьома чеками. І чим вище клас, тим вище ціна. Навчальний рік триває з вересня до кінця червня. Літні канікули 2 місяці-липень і серпень. Є ще невеликі канікули перед Новим роком.

"У віці 3,8 років дітей вже приймають до школи. Причому, з 3-х років вже не беруть в дитячий садок. Вік дитсадівських діток - це, коли їм немає ще навіть рочку і до 3,5 років приблизно", - додає українка.

Джерело: Gazeta.ua

"С*ки московські": Російський тренер брудно облаяв волейболісток після поразки

четвер, 25 квітень 2024, 11:44

Головний тренер російського волейбольного клубу «Ленінградка» Олександр Кашин емоційно відреагував на поразку від «Динамо». Зокрема, тренер з країни, чиї керівники люблять розповідати про «духовні скрєпи», назвав своїх суперниць «московськими с*ками», ...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...