Безпечність батьків ледь не коштувала життя. Здетонував запал від гранати, який приніс родич: Під Житомиром травмувалася однорічна дівчинка

На Житомирщині 29 квітня 1-річна дівчинка травмувалася через запал від гранати, який приніс додому родич. На щастя, дівчинка вижила, проте потрапила у лікарню, передають Патріоти України.

Окрім цього, правоохоронці вилучили низку боєприпасів у іншого жителя області. Також нацгвардійці знайшли на вулиці корпус від гранати.

Запал до гранати здетонував і травмував дитину

Приблизно о 19:40 до поліції зателефонували медики. Вони розповіли, що до лікарні госпіталізували 1-річну дівчинку, жительку Потіївської громади. На її тілі повсюди були дрібні садна.

Правоохоронці з'ясували попередні обставини події. Цього ж вечора дівчинка перебувала вдома. Вона бавилася предметом, який нещодавно знайшов у полі та приніс до обійстя родич.

За висновками фахівців, це був запал до гранати типу УЗРГМ, який здетонував і травмував дитину. На щастя, дівчинка не отримала серйозних поранень. За словами лікарів, наразі її життю нічого не загрожує

Правоохоронці виявили у чоловіка боєприпаси

Того ж дня у Малинській громаді правоохоронці оглянули обійстя 53-річного чоловіка. Вони виявили та вилучили десяток предметів, зовні схожих на порохові заряди до міномета. Слідчі задокументували всі обставини події.

Водночас у Житомирі військовослужбовці Нацгвардії, патрулюючи вулиці, знайшли на одній з них корпус гранати Ф-1 та запал, який лежав окремо. На місці події працювали фахівці вибухотехнічної служби та слідчі.

Усі небезпечні предмети вилучили та скерували на експертизу. Їхнє походження з'ясовують у межах розпочатих кримінальних проваджень за "незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами". Відповідальність за таке правопорушення – від 3 до 7 років у в'язниці.

Молода жінка залишилася стала інвалідом після відвідування перукарні. Лікарі у всьому світі б'ють на сполох

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:32

Згідно зі статтею, опублікованою в журналі New England Journal of Medicine цього місяця, 26-річна туніська жінка отримала три гострі травми нирок у період від червня 2020 року до липня 2022-го. У листі, який написали французькі лікарі, йдеться про те, ...

Залізуть в кишені і цим: Влада підготувала «сюрприз» для українців за кордоном. Кому варто хвилюватися

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:23

У вересні 2024 року відбудеться перший автоматичний обмін між Україною та іншими державами інформацією про фінансові рахунки за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart). Країни обміняються даними за друге півріччя 2023 року – це...