Безпечність під питанням: Два авто провалили європейські краш-тести

Безпека завжди була однією з найважливіших характеристик, на які звертають увагу як споживачі, так і виробники автомобілів. Нині кожен новий транспортний засіб, що виходить на ринок, проходить ряд жорстких випробувань, щоб довести свою здатність захистити пасажирів у випадку аварії, передають Патріоти України

Однак, на жаль, не всі моделі можуть достойно впоратись з усіма краш-тестами. Euro NCAP опублікував результати випробувань Dacia Duster та Suzuki Swift, які показали не найкращі результати.

Euro NCAP – це європейська програма оцінки нових автомобілів, яка надає об'єктивну оцінку рівня безпеки. Однак варто зауважити, що вона не стосується моделей, що продаються не в європейських регіонах, оскільки виробничі характеристики та обладнання можуть відрізнятися.

Нещодавно Euro NCAP оприлюднила рейтинги безпеки для Dacia Duster і Suzuki Swift. Вони не змогли показати вражаючих результатів у краш-тестах та отримали всього 3 зірки.

Dacia DusterDacia Duster відома своєю стратегією "без надмірностей", адже бренд наголошує на доступності, а не на високих технологіях безпеки. Хоча автомобіль оснащений необхідними системами, такими як автономне екстрене гальмування та системи утримання в смузі руху, його загальна безпека залишається під питанням.

Suzuki Swift

Suzuki Swift також зазнала невдачі у краш-тестах, отримавши аналогічний рейтинг. Попри наявність базових систем безпеки, таких як система визначення втоми водія та інтелектуальні обмежувачі швидкості, захист пасажирів виявився недостатнім. Особливо слабким є захист дітей.

Порівняння з конкурентами

У той час, як Dacia Duster і Suzuki Swift отримали лише три зірки, інші моделі показали набагато кращі результати. Наприклад, Mercedes-Benz E-Class, VW Passat, Skoda Superb та Skoda Kodiaq отримали по п'ять зірок, демонструючи зразковий рівень захисту пасажирів. Ці автомобілі оснащені новітніми технологіями активної та пасивної безпеки, що значно підвищує їхню привабливість для споживачів.

BMW X2, Rafale та Renault Espace також отримали високі оцінки, продемонструвавши відмінний захист у всіх краш-тестах. Це свідчить про те, що деякі автовиробники продовжують інвестувати в безпеку, роблячи її пріоритетом у своїх продуктах.

Частина українців мають можливість вийти на пенсію у 55 років: Хто саме та за яких умов

вівторок, 17 вересень 2024, 0:00

Українські жінки можуть вийти на пенсію в 55 років за наявності 30 років страхового стажу або роботи в шкідливих умовах. Також передбачені перехідні положення для жінок, народжених до квітня 1961 року, які можуть вийти на пенсію раніше 60 років, переда...

Маск анонсував висадку перших астронавтів на Марс уже 2028 року. Експерти оцінили амбітну заяву

понеділок, 16 вересень 2024, 23:29

Керівник американської компанії SpaceX, мільярдер та винахідник Ілон Маск уже багато років марить ідеєю про колонізацію Марса, де начебто збирається навіть особисто провести залишок свого життя. Амбітний підприємець анонсував висадку людей на Червону п...