Безпрецедентно: Києво-Печерський монастир зачиняється. Лаврська братія здала тести на коронавірус

Києво-Печерська Лавра (УПЦ МП) до закінчення національного карантину звершуватиме богослужіння у закритому режимі, повідомляють Патріоти України з посиланням на офіційний сайт Києво-Печерської Лаври.

"У зв’язку з поширенням на території України інфекційного захворювання COVID-19 були посилені карантинні заходи. Через це в Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі з цього моменту і до офіційного закінчення національного карантину богослужіння будуть звершуватися в закритому режимі (з онлайн-трансляцією), без участі парафіян і прочан", - йдеться у повідомленні.

На сайті також повідомляється, що братія Києво-Печерської Лаври разом з намісником митрополитом Павлом провела лабораторне тестування на коронавірус.

"Для упередження спалаху епідемії, спричиненої вірусом COVID-19, братія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври провела тестування на наявність захворювання.

Разом з усіма дане лабораторне дослідження у комплексі з медичним оглядом пройшов намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел.

Результат обстеження буде відомий найближчим часом. Наразі скарг на самопочуття у владики немає", - повідомляє братія.

За даними "Української правди", у суботу настоятель Лаври Павло пройшов тест на коронавірус, результати якого очікують в понеділок.

Зможуть демонтувати? Мінкульт позбавив Арку дружби народів у Києві статусу пам’ятки історії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:30

Мінкульт своїм наказом позбавив Арку дружби народів статусу пам’ятки історії. Відповідно, тепер цей монумент може бути повністю демонтований.Про це повідомили в пресслужбі відомства. 26 квітня 2022 року скульптурна частина монумента була прибрана з цен...

В Україні можуть різко змінити розмір пенсій: Стало відомо, чого чекати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:58

В Україні - найнижчий пенсійний вік в Європі. Це єдина перевага нашої пенсійної системи, яка частково пояснює і її проблеми. Зараз на пенсії у середньому українець може отримувати менше ніж 30% від своєї зарплати. Це критично низький показник, передают...