Безсоння і втрата пам'яті: Вчені заявили, що мільйони людей страждають від постковідного синдрому

Лише в Англії близько двох мільйонів людей можуть страждати від постковідного синдрому або "довготривалого COVID-19". Про це із посиланням на дослідження REACT Імперського коледжу Лондона повідомляє CNBC, передають Патріоти України.

Зазначається, що зі 76 155 опитаних учасників старше 18 років, які мали симптоматичний перебіг COVID-19, 37,7% відчували хоча б один симптом впродовж 12 і більше тижнів після перенесення хвороби, а у майже 15% у цей період зберігалися щонайменше три симптоми.

Водночас пацієнти повідомляли про різні ознаки постковідного синдрому, зокрема постійну втому, задишку, втрату пам'яті чи проблеми з концентрацією (так званий "мозковий туман"), безсоння, біль у грудях, запаморочення тощо.

Вчені все ще вивчають "довготривалий COVID-19" і досі не знають, чому дехто відчуває постковідний синдром, а інші - ні.

"Оцінки варіювалися від 5,8% населення, що має один або кілька постійних симптомів після COVID-19 (що відповідає понад двом мільйонам дорослих в Англії), до 2,2%, які скаржаться на три і більше стійких симптомів (трохи менше мільйона дорослих в Англії)", - зазначили дослідники.

Дані опитування були зібрані в період від 15 вересня минулого року до 8 лютого 2021 року. Як повідомлялося, американські експерти заявили, що 23,2% пацієнтів із COVID-19 мали хоча б один симптом постковідного синдрому через 30 і більше днів після діагнозу.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...