Безжально вбивала воїнів ЗСУ: Суд виніс вирок командирці артилеристів "ДНР" із позивним "Корса" - керувала обстрілами позицій

Шевченківський районний суд міста Чернівці заочно засудив до 12 років позбавлення волі командирку артилеристів "ДНР" Ольгу Качуру із позивним "Корса". Вона керувала обстрілами ЗСУ та добровольчих військових формувань реактивними системами залпового вогню БМ-21 "Град", зазначають Патріоти України.

За даними слідства, мешканка Донецька у 2014 році приєдналася до незаконного збройного формування "3-а окрема мотострілецька бригада "Беркут", створеного на основі так званої "групи Безлера". Про це повідомляє прес-служба СБУ.

У Службі безпеки України зазначили, що засуджена - колишня співробітниця правоохоронних органів України. При цьому навчалася військовій справі вона у Російській Федерації.

Також у СБУ наголосили, що дії засудженої спричинили масову загибель мирного населення, оскільки обстріли з "Градів" під її керівництвом здійснювалися у безпосередній близькості до населених пунктів Іловайськ, Дебальцеве, Вуглегірськ, Маріїнка та Авдіївка.

Суд визнав Качуру винною у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України та призначив покарання у вигляді 12 років позбавлення волі. Варто зазначити, що засуджена переховується від правосуддя на тимчасово непідконтрольній українській владі території Донецької області. Нині її розшукують.

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...