Біда наздогнала: В Італії в автоаварії загинула 5-річна біженка з України

Увечері в неділю, 20 березня, поблизу італійського міста Кротоне три українських біженці постраждали в результаті наїзду автомобіля, за кермом якого перебував 45-річний місцевий житель. Серед потерпілих була п'ятирічна дівчинка-біженка, яка від отриманих травм померла, повідомляє портал Agenzia Italia.

Журналісти зазначили, що водій скоїв наїзд на пішоходів, які рухалися, як і належить, по правій смузі дороги. 45-річний житель міста Кротоне був доставлений в лікарню для проходження тесту на вживання спиртного або наркотичних речовин.

Мер Кротоне Вінченцо Воче, коментуючи трагедію, висловив свій глибокий біль через загибель української дівчинки. "Як і кожен батько, я спустошений. Лише кілька днів тому я особисто їздив вітати перших братів і сестер з України. Серед них багато дітей, які втекли від страшного сценарію війни. Ми зустріли їх з радістю і теплом. Немає слів. Тільки глибокий біль", - сказав він. Нагадаємо, раніше в Хмельницькій області потрапив в автомобільну аварію мікроавтобус, в якому їхали переселенці.

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...