Бідолашна думала, що допомогла ЗСУ: Студент ошукав жительку Одеси на понад мільйон гривень

Нацполіція повідомила, що викрито шахрая, який під виглядом відомого волонтера ошукав жительку Одеси на понад мільйон гривень. У повідомленні пресслужби відомства йдеться, що у поліцію звернулася 45-річна одеситка, яка втратила на війні рідну людину і вирішила фінансово підтримати українських військових через волонтерів, проте попала «на гачок» шахрая, передають Патріоти України.

Поліцейські встановили, що жінка знайшла в інтернеті сторінку, підроблену під акаунт відомого в країні благодійника, де розміщувалися пости про збір грошей нібито на придбання тепловізорів, медикаментів, автомобілів, шин та інших речей, необхідних ЗСУ на передовій.

За словами старшої слідчої територіального підрозділу поліції Юлії Бондаренко, псевдоволонтер у приватній переписці через мобільний месенджер надавав одеситці перелік речей, на які нібито збирав гроші, і вказував потрібну для їх придбання суму.

«Протягом двох тижнів введена в оману жінка перерахувала на вказані онлайн-рахунки трохи більше мільйона гривень, які той переводив у готівку та витрачав на власні потреби. Вона зрозуміла, що її ошукали, коли випадково побачила справжню сторінку благодійника, яка відрізнялася від фішингової лише однією крапкою в адресі», — розповіла вона.

У поліції заявили, що низкою оперативно-технічних та слідчих заходів поліцейські встановили особу зловмисника. Ним виявився 23-річний студент полтавського вишу.

В орендованому молодиком помешканні у Києві і за його місцем мешкання у Полтавській області правоохоронці провели одночасно санкціоновані обшуки та вилучили речові докази щодо його протиправної діяльності. Зокрема мобільний телефон із доступом до онлайн-карт банкінгу з прив’язкою до банківських рахунків, на які надходили чужі кошти.

Слідчі повідомили фігуранту про підозру у незаконному заволодінні чужим майном шляхом обману, тобто шахрайстві, зокрема вчиненому повторно, в умовах воєнного стану, що завдало значної шкоди потерпілій (ч.ч. 1, 2, 3 ст. 190) Кримінального кодексу України.

За це правопорушення чинним законодавством передбачене покарання у вигляді штрафу від 68 тис до 136 тис грн. або позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу. Слідство триває. Поліцейські перевіряють молодика на причетність до скоєння аналогічних злочинів.

Ринок готовий до дива повітряного відпочинку та мандрівок: В США почали продавати одномісні електролітаки. Власникам для аолтотів ліцензії не потрібні

п’ятниця, 17 травень 2024, 3:25

Компанія Pivotal планує з липня розпочати постачання свого eVTOL-літака Helix вартістю від 190 тисяч доларів. Для керування таким літаком не потрібна ліцензія. . Хоча перший комерційний продаж Helix відбувся в жовтні минулого року, досі літаки випробо...

Ексгравець Арсенала заявив, що український футболіст може стати найкращим вінгером АПЛ

четвер, 16 травень 2024, 23:29

На думку Гаеля Кліші, перші півтора року українця в «Челсі» виявилися складними, зокрема й через ситуацію в його рідній країні, передають Патріоти України. Колишній захисник Арсенала вважає, що у Мудрика є всі якості, щоб стати найкращим вінгером АПЛ у...