Бідолашна не могла повірити, що це - не злий жарт: У Львові склали протокол на пенсіонерку, яка зламала собі щелепу в тролейбусі

Львівська пенсіонерка Людмила Крижанівська після того, як упала із сидіння в тролейбусі та зламала собі щелепу, звернулася до поліції, поскаржившись на водія. Правоохоронці не тільки закрили кримінальне провадження, але й вирішили притягнути постраждалу жінку до адміністративної відповідальності за “невиконання обов'язків пасажира”. Про цю історію розповіла на своїй Facebook-сторінці львівська журналістка Віка Балицька, опублікувавши фото постанови про закриття кримінального провадження та постанови про накладення адміністративного стягнення, передають Патріоти України.

Інцидент у тролейбусі трапився ще 29 вересня 2023 року в тролейбусі №24. Пасажирка стверджує, що на проспекті Червоної калини водій різко загальмував і вона впала з сидіння. Внаслідок цього заламала щелепу і лікувалася в стаціонарі. Звернулася із заявою до поліції, після чого було відкрито кримінальне провадження.

“Далі відбулося щось немислиме. Якийсь жорстокий жарт щодо старшої жінки з боку слідчого і патрульного... Я не знаю як це пояснити. Вони просто поглумилися з неї.
Її зробили винною ще й притягнули до адмінвідповідальності”, - написала журналістка.

Як виявилося, старший слідчий капітан поліції Роман Чемерис вирішив, що постраждала погано трималася за поручень, тож винна в нанесенні собі тілесних ушкоджень. Він закрив кримінальне провадження і надіслав копію постанови для притягнення Людмили Крижанівської до адміністративної відповідальності.

У п’ятницю, 22 грудня, пенсіонерка, яка постраждала в тролейбусі, отримала постанову, підписану старшим лейтенантом поліції Максимом Ференцом, про накладення адміністративного стягнення за ст.125 КУпАП.

В постанові патрульного йдеться, що Людмила Крижанівська порушила п.5.2 (а) Правил дорожнього руху. Ось як він звучить: “Обов'язки і права пасажирів. 5.2. Пасажири, користуючись транспортним засобом, повинні: а) сидіти або стояти (якщо це передбачено конструкцією транспортного засобу) в призначених для цього місцях, тримаючись за поручень або інше пристосування”.

“Ви коли сидите (не стоїте) в тролейбусі, ви тримаєтеся за поручні? Тролейбус це не атракціон в луна-парку…. Може там ремені безпеки треба облаштувати?” - риторично запитує з приводу цієї ситуації журналістка.

Хоча ст.125 КупАП не передбачає штрафних санкцій, Людмила Крижанівська збирається оскаржити цю постанову впродовж 10 днів.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...