Бідолашну врятувало диво: Студент на Харківщині вдарив цеглиною по голові, зґвалтував, а потім підпалив дівчину (фото)

Зранку 20 жовтня в одному з сіл Вовчанської громади (Чугуївський район) на землі знайшли 15-річну дівчину. Сусіди побачили, що від тіла на землі йде дим, вони викликали поліцію, повідомляють Патріоти України.

Слідчі з'ясували, що напередодні увечері дівчину ударив цеглою, зґвалтував та намагався спалити 17-річний хлопець, студент першого курсу коледжу. Це сталося після того, як підлітки у спільній компанії випивали на дні народженні у сусідньому селі. Друзі підвезли їх додому, висадили на перехресті, звідти підлітки пішли додому. Біля свого будинку хлопець попросив дівчину відчинити двері, заманив додому і почав чіплятися. Проте вона відмовила йому та змогла вибігти на вулицю.

Однак хлопець наздогнав її на подвір'ї та шість разів ударив цеглиною по голові. Дівчина втратила свідомість. Підліток потягнув її на город, зґвалтував, спробував задушити та після цього підпалити. Проте через дощ це важко вдавалося. Коли зміг підпалити, пішов до будинку. Дівчину на землі, від якої йшов дим, помітив сусід. Дівчина вижила, однак вона обгоріла та отримала важкі травми. Зараз знаходиться у реанімації.

"Прямо біля огорожі зупинився — зґвалтував непритомну дівчину та спробував її задушити руками. А далі, вже на городі, розпочав спалювання — для цього облив подругу дизельним паливом. Йшов дощ, запальничка не хотіла працювати, довелося йти за сірниками. Врешті одяг на дівчині зайнявся. Він не став чекати, поки тіло згорить, — пішов в дім, перевдягнувся, сховав свої речі за тумбочку та міцно заснув. Розбудили його вже крики сусідів. Дівчину на землі, від якої йде дим, побачив чоловік з сусідньої ділянки, коли вийшов в туалет. Він одразу впізнав школярку, покликав її матір. Саме дощ і врятував життя — він не загасив полум'я повністю, але й не дав дитині згоріти", — розповів начальник Слідчого управління Головного управління Нацполіції Харківщини Сергій Болвінов.

Підліток не зміг пояснити слідчим, чому вчинив злочин, але усі деталі розповів. Правоохоронці з'ясували, що підліток мешкає з батьком, який працює охоронцем, і тієї ночі він був на роботі. Матір пішла із сім'ї, коли хлопцю було сім років. Хлопець не вперше поводився агресивно.

"Це було травмою, кажуть родичі. А на початку російського вторгнення він пережив окупацію, і це теж вплинуло на психіку, вважає батько. Агресію хлопець проявляв і раніше, у власній родині — одного разу вдарив скляною пляшкою по голові власну бабусю", — повідомив Болвінов.

Дівчина, яка зараз у реанімації, живе у багатодітній родині. Вона старша у сім'ї, у неї є три молодших брати. Батька не має, він помер. Поліція затримала хлопця та вручила йому підозру. Санкція статті, за якою він отримав підозру, передбачає довічне позбавлення волі. У вівторок 22 жовтня підлітку оберуть міру запобіжного заходу.

"Чим більше ми будемо мати планів дій...": У ЗСУ виступили за підготовку жінок до оборони

п’ятниця, 25 жовтень 2024, 23:40

Хоча жінки в Україні на сьогодні не підлягають обов'язковому призову на військову службу, їх варто підготувати до оборони. Таку думку висловив голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко, передають Патріоти України. "Чи потрібно це буде ...

Може стати "дефіцитом"? Українців попередили про можливу нестачу одного з найдоступніших фруктів

п’ятниця, 25 жовтень 2024, 22:55

Українцям може не вистачити яблук – далися взнаки несприятливі погодні умови та високий попит на цей фрукт у харчовій промисловості. Тому вітчизняних яблук у супермаркетах може бути значно менше, аніж зазвичай, що впливає на ціну цього продукту. Про це...