Big Circle, або Навколо світу за 280 днів: Українець об'їздив всю земну кулю без допомоги літака

Відомий український мандрівник і тревел-блогер, засновник спільноти One Life Артемій Сурін 21 липня 2019 в порту Чорноморськ під Одесою завершить кругосвітню подорож.

Вперше в історії України наш співвітчизник об'їхав навколо світу за канонами Лондонського Королівського географічного товариства. Про це йдеться на сторінці Книги рекордів України в Facebook, передають Патріоти України.

Масштабне подорож під назвою «Big Circle» тривало 280 днів і закінчиться в Україні.
З 14 жовтня 2018 року Артемій Сурін побував на всіх 6 континентах, в 40 країнах, перетнув всі меридіани Землі, і при цьому жодного разу не скористався авіаперельотами.
В цілому, Сурін подолав понад 100 тисяч кілометрів по землі, річках, морях і океанах в безперервному шляху, не втрачаючи контакту з поверхнею Землі.
Кожен з континентів був знятий українським мандрівником на відео з використанням дрона. «Це також повинно стати світовим рекордом, і першу кругосвітню подорож без авіаперельотів, де всі континенти зняті на відео дроном», - йдеться в повідомленні.
Також повідомляється, що під час свого «Big Circle» Артемій Сурін став першим українцем - членом почесного всесвітнього співтовариства мандрівників The Explorers Club від Yacht Club de Monaco, яке об'єднує видатних сучасних дослідників і мандрівників.
Він зумів подолати цілий ряд візових і бюрократичних труднощів, які могли перекреслити всі плани подорожі.
Був незаконно заарештований і ув'язнений в іранську в'язницю за звинуваченням у шпигунстві. Завдяки зусиллям українських дипломатів, Суріна звільнили. Після цього, він відмовився припинити свою навколосвітню подорож або використовувати літак для повернення в Україну, і продовжив наземний шлях додому.
Очікується, що 21 липня о 13:00 мандрівника можна буде зустрічати в Чорноморську (Одеська область).
На прес-конференції, яка пройде там же, в присутності журналістів буде оперативно проведено факт-чекінг (перевірка) потенційних рекордів Суріна особисто генеральним директором Книги рекордів України Ганною Крисюк.
«У разі підтвердження, ці рекорди будуть спрямовані в Книгу рекордів Гіннесса і представлені в більш ніж 25 країнах світу», - говориться в повідомленні.

Кілька дивом вцілілих по селах тварин дають надію: В Україні взялися відновлювати породу коней, котрою їздили давньоруські князі та запорозькі козаки

субота, 20 квітень 2024, 9:40

В Україні взялися відновлювати втрачену древню популяцію аборигенних поліських коней. Їх вважали вимерлими, але в селах у людей вдалося ще знайти кількох. Як відновлюють кінну породу, притаманну винятково для Полісся – у сюжеті кореспондентки ТСН Вален...

Не зелені чоловічки: Науковці назвали справжній колір іншопланетян та їхньої планети

субота, 20 квітень 2024, 9:32

Науковці заявили, що іншопланетне життя може бути фіолетовим, а не зеленим. Про це пише NDTV з посиланням на дослідження, опубліковане в журналі Monthly Notices of the Royal Astronomical Society. . Згідно з дослідженням, іншопланетяни можуть мешкати...