Бігла до батька на руки: Військові в М’янмі вбили семирічну дівчинку, люди шоковані звірством

У М’янмі застрелили семирічну дівчинку - вона стала наймолодшою відомою жертвою військового перевороту в країні. Як повідомляє BBC з посиланням на сім'ю Кхін Міо Чит, дівчинку вбили поліцейські, коли вона прибігла до батька під час обшуку в їхньому будинку в місті Мандалай, передають Патріоти України.

«Вони [поліцейські] стусаном відкрили двері і спитали мого батька, чи є в будинку інші люди», - розповіла 25-річна Мей Ту Сумая, старша сестра Кхін Міо Чит.

Чоловік відповів «ні», але поліція звинуватила його у брехні і почала обшукувати будинок. Цієї миті Кхін Міо Чит підбігла до батька, щоб сісти йому на коліна. Поліцейські вистрілили і влучили в неї. За словами батька, останніми словами дівчинки було: «Я не можу, тату, це занадто боляче». Військові ще не коментували її вбивство. Поліція також побила і заарештувала 19-річного брата загиблої.

За інформацією правозахисної групи Врятуйте дітей, серед загиблих під час протестів в М'янмі понад 20 дітей. Військові стверджують, що під час протестів вбили 164 людини, але Асоціація допомоги політичним в'язням каже про щонайменше 261 жертву.

У вівторок військові висловили жаль через вбивство протестувальників, стверджуючи, що вони принесли до країни «анархію і насильство». 1 лютого 2021 року військові М'янми відсторонили від влади цивільне керівництво країни і запровадили надзвичайний стан терміном на рік.

Помер відомий український скульптор

п’ятниця, 3 травень 2024, 21:30

Соцмережі вибухнули скорботними дописами, в яких українці згадують яким був майстер. Зокрема, трагічну звістку підтвердили у Facebook міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, Черкаська міська рада, а також донька митця Олеся Теліженко. Микола Теліжен...

Передвиборча програма звучить дуже спокусливо: У Байдена та Трампа з'явився несподіваний конкурент

п’ятниця, 3 травень 2024, 21:05

За законами США, президентом країни може стати американець, якому вже виповнилося 35 років. Але ж висловлювати бажання стати президентом законом не забороняється. Про свої наміри очолити Сполучені Штати заявив Броуді Кеньйон зі штату Джорджія, якому не...