Бій прихильників старого та нового ректора: В Одесі відбулися масові заворушення в будівлі університету (фото, відео)

Поліція затримала 51 учасника сутичок.

Заворушення біля будівлі медуніверситету у Одесі. Фото: Думская.

У понеділок, 3 червня, в Одесі відбулися заворушення біля будівлі Національного медичного університету. Про це повідомляє "Думська", передають Патріоти України.

Згідно з інформацією видання, члени наглядової ради ОНМедУ разом з призначеною МОЗ в.о. ректора Владленою Дубініною і групою активістів прибули до приміщення ректорату. Спробу провести позачергове засідання зірвала група молодих людей в масках, які увірвалися в приміщення і розпорошили газ. У той же час на місце прибули співробітники правоохоронних органів, які отримали повідомлення про мінування будівлі і почали евакуацію.

Дубініна і члени наглядової ради вимушено покинули будівлю в супроводі поліції. Прихильники колишнього ректора Валерія Запорожана, які зібралися під будівлею, кричали їм услід "Ганьба!".

Прес-служба університету оприлюднила знімки, зроблені всередині будівлі, на яких видно в тому числі барикади з меблів, побудовані прихильниками Запорожана. Поліція затримала 51 учасника сутичок. За попередніми даними, з боку Запорожана в заворушеннях брали участь бійці охоронної фірми "Зевс", з боку Дубініної і МОЗ - активісти "Нацкорпуса" і "Автомайдану" Євгенія Резвушкіна.

Як повідомляє ГУ НП в Одеській області, учасники конфлікту були доставлені в Портофранківське відділення поліції для з'ясування всіх обставин. Вирішується питання про початок кримінального провадження по ст. 296 КК України - хуліганство.


"Це сигнал, що надурили": Військовий-нардеп розніс позицію влади щодо демобілізації в Україні

субота, 20 квітень 2024, 17:30

Відсутність закону про демобілізацію демотивує українських військовослужбовців. Якщо влада встановить бодай якісь, але чіткі терміни для демобілізації, то це навпаки спрацює в плюс та додасть бойової наснаги Збройним силам України. Про це телеканалу "Е...

На відео вбивства поліцейського у Вінницькій області є наші військовослужбовці - Сухопутні війська ЗСУ

субота, 20 квітень 2024, 17:02

На відео з Вінницької області, на якому зафіксована перевірка поліцейськими автомобіля і стрілянина, внаслідок якої один поліцейський загинув і одиндістав поранення, є військовослужбовці однієї з частин Сухопутних військ Збройних сил України. Про це ві...