Бійці ОМОНу з Хакасії влаштували бунт і відмовилися воювати проти України: ЗМІ з'ясували подробиці

Група омоновців із Хакасії влаштували бунт і відмовилися воювати в Україні та висловили все, що думають про путінську "спецоперацію" прямо в обличчя одному з високопоставлених генералів Росгвардії. Бунтарів повернули додому до Хакасії, передають Патріоти України.

Наразі проти них розпочали репресії. Подробиці повідомляє одне із місцевих ЗМІ - "Новий Фокус". За даними видання, 11 бійців ОМОН Росгвардії з Хакасії відмовилися брати участь у "спецоперації" в Україні. Вони висловили все, що думають у вічі високопоставленому генералу Росгвардії. Омонівців, що збунтувалися, відправили додому і намагаються не дати їм розповісти про колосальні втрати поліцейського спецназу РФ в Україні.

"Наразі всіх 11 поліцейських намагаються звільнити за негативними мотивами. Бійці впевнені, що намагаючись швиденько звільнити їх з органів, керівництво російської Росгвардії банально прагне врятувати свої шкури і, викидаючи бійців на вулицю, прагне нівелювати поширення інформації про трагедію підрозділів поліцейського спецназу з Сибіру 24 лютого і масову загибель силовиків впродовж усього кількох годин після початку "спецоперації", - пише видання.

Співрозмовники хакаського видання з-поміж силовиків розповіли, що їх, споряджених амуніцією для придушення масових заворушень, перекинули на "навчання" до Білорусі на початку року. Спали вони в багнюці під імпровізованим навісом. Їх навіть не годували.

24 лютого російських поліцейських перекинули на територію України – вони йшли в одній колоні з російським спецназом СОБР, переважно із Сибіру. Рухалися у напрямку Києва.

"Колонна прямувала без прикриття з повітря, без важкої техніки і йшла ніби на парад, розтягнувшись на багато кілометрів... Колону почали методично знищувати з важкого озброєння та з повітря українські війська. Колону били настільки жорстко, що бійці були змушені шукати укриття та рятувати свої життя. Втім, навіть за бажання вони не змогли б організувати хоч трохи оборону і захиститися. Невідомо як в інших загоні, а СОБРівцям з Хакасії видали всього по 4 ріжки патронів", - пише видання.

Тим не менш, інформація про те, що відбувається в Україні та про величезні втрати російських окупантів, стрімко поширювалася - і все більше і більше силовиків почали відмовлятися від "відряджень" в Україну. Посилалися при цьому на "незаконність наказу" і те, що вони служать у "внутрішніх" силових підрозділах.

"Широко відомий випадок відмови відправитися в Україну 12 бійців краснодарського ОМОН. Але співрозмовники автора цих рядків розповіли про нікому невідомий випадок відмови вести свій загін на забій командиром ОМОН міста Новочеркаська. Зараз він під слідством, силовика звинувачують у відмові виконати наказ. Прогнози щодо долі командира дуже сумні, хоча бійці загону живі завдяки своєму командиру", - пише видання.

11 омоновців з Хакасії, які відмовилися їхати воювати в Україну, зараз намагаються звільнити зі служби з "вовчим квитком" - мовляв, вони мали виконати наказ, а потім оскаржувати його законність. "Бунтарі" з цим не погоджуються і мають намір відстоювати свої права.

Шокуюча цифра: Скільки в Україні зниклих безвісти

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:57

Наразі в Україні зниклими безвісти є понад 50 тис. людей. До повномасштабного вторгнення Росії ця цифра була в чотири рази меншою. Про це повідомив заступник голови Нацполіції України Андрій Нєбитов. передають Патріоти України. За його словами, до поча...

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...