"Бійці подарували": Фігурант справи Шеремета назвав муляжем корпус міни, знайдений у його квартирі

Підозрюваний у вбивстві журналіста Павла Шеремета музикант Андрій Антоненко запевняє, що знайдена у нього в квартирі протипіхотна осколкова міна МОН-50 є недійсною. Про це він розповів в інтерв’ю виданню theБабель, передають Патріоти України.

"…муляж міни МОН-50 — порожній корпус, який не придатний до використання (за бойовим призначенням)", - розповів Riffmaster. Музикант розповів, що отримав цей предмет у подарунок за концерт у зоні АТО. Мовляв, бійці завжди хочуть подарувати щось оригінальне.

"Сам корпус порожній. Деталі залиті клеєм, щоб не можна було їх дістати, але щоб було видно для навчання. До того ж в корпусі зроблена спеціальна дірка, щоб його не можна було використовувати знову за призначенням. Це нам пояснили, коли дарували. Тобто це була звичайна зелена коробка — фігня.

Ми її використовували як реквізит для зйомок. У мене вдома вона з'явилась за збігом обставин нещодавно. Ми робили фотосесію до Дня сержанта (відзначається 18 листопада). Йшов дощ. Ми поспіхом поскладали речі, що використовували для фотозйомки, в мою машину та рюкзак: шолом, навушники, інші речі. Там опинилася і та коробка. Усе це я привіз додому. А оскільки я пішов у відпустку, то завезти це на роботу я просто не встиг. Ось така ситуація. Хотіли з хлопцями зробити з неї роутер для жарту", - розповідає Антоненко.

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...