Біля полярної станції Академік Вернадський народилися "українські" тюлені

Біля української полярної станції народилися тюлені

Біля станції Академік Вернадський у Антарктиді на світ з'явилося троє тюленів, дві дівчинки і хлопчик. Про це повідомляє прес-служба Національного антарктичного наукового центру в Facebook, зазначають Патріоти України.

"У районі нашої станції, на Аргентинських островах, почався сезон розмноження Тюлень Уедделла! Зараз народилося три тюлені: дві самки і самець", - йдеться в повідомленні.

Першу дівчинку полярники всі разом назвали Пенола - на честь протоки, поблизу якої вона з'явилася на світ. Право дати ім'я другої дитині отримав дизеліст Олександр Кніжатко, оскільки саме він першим знайшов її, та ще й напередодні свого дня народження. Так друга самка стала Краля.

Третій малюк, на жаль, не вижив. Лабораторні дослідження наших біологів дозволять встановити ймовірну причину його загибелі. Водночас Краля і Пенола виглядають здоровими, вгодованими і активними.

Вага новонароджених тюленів становить близько 25 кг, а завдяки живильному молоку самок дуже швидко збільшується. Період вигодовування триває трохи більше місяця, і на момент його завершення дитинча може важити вже 90 кг.

Такий "запас" дозволяє малюкам пережити період голоду при переході до самостійного харчування в океані. До речі, перші знайомства тюленя з водою можуть відбуватися вже через тиждень після народження.

Також українські вчені проводять інші дослідження цих тварин. Наприклад, вивчають особливості розмноження і харчування, відбирають зразки тканин пуповини і плаценти, щоб визначити вміст стійких органічних забруднювачів тощо.

Перейдуть в онлайн-формат: Росія скасовує проведення ходи "Безсмертний полк"

вівторок, 23 квітень 2024, 19:40

У Москві скасовано проведення ходи «Безсмертний полк» 9 травня. Натомість подія відбудеться в онлайн-форматі. Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на організаторів акції, передають Патріоти України. Як заявила перша заступниця голови комітету...

"Ніхто з його рідні в РФ більше не живе, але...": Легенда українського тенісу звинуватив зірку Росії в лицемірстві

вівторок, 23 квітень 2024, 19:28

За словами спортсмена, він вважає Медведєва лицеміром, який не висловився про війну в Україні. «Я знаю, що він із сім'єю виїхав із Росії у 2017 році. Ніхто з його близьких у Росії не живе. Але він, як риба, набрав у рот води, він досі мовчить і нічого ...