Більше не буде? Аграрії б'ють на сполох і попереджають про зникнення популярного продукту українців (відео)

У світі перед аграріями стали великі проблеми через картопляний вірус, які можуть привести до того, що через 10-15 років картопля просто зникне, передають Патріоти України.

"Загальносвітова проблема зараз, кажуть фахівці, що при існуючому підході картопля через 10-15 років масово зникне через виродження. Основна проблема з картоплею - не жуки, а картопляні віруси. Вони абсолютно нешкідливі для людини, але з картоплею це зараз реальна проблема, причому загальносвітова", - каже агроном В'ячеслав Грисюк.

Як пояснив експерт, хвора картопля швидше гниє. "Така проблема є, тому що коли рослина хворіє, зокрема якимось вірусом, воно сильніше схильне і фітофторозу, і іншим проблемам", - зазначив він.

Як раніше повідомляв Главред:

  • Експерт попередив українців про нове зростання цін на продукти. Навесні в Україні подорожчають овочі, зокрема, традиційний борщовий набір.
  • Раніше Олексій Дорошенко спрогнозував, що в Україні в найближчі місяці буде зростати ціна на чорний хліб.
  • Держстат оприлюднив дані середніх споживчих цін на товари та послуги в Україні. Найбільше підскочили в ціні яблука - вони подорожчали в два рази з початку року.

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...