Більше не доведеться їхати до сервісних центрів МВС: У "Дії" з’явилася нова послуга, котру давно чекали

Витяг про несудимість тепер можна отримати у «Дії». Про це повідомляє пресслужба застосунку. Інформація підтягнеться автоматично, якщо дані є в реєстрах.

«Витяг про несудимість потрібен у багатьох життєвих ситуаціях: щоб влаштуватися на роботу, усиновити дитину, взяти участь у тендері чи стати на облік у військкоматі. Щороку документа потребує близько 1 млн українців. Тепер його можна отримати в застосунку. Усе максимально просто, зручно та швидко. Інформація підтягнеться автоматично, якщо дані про вас є в реєстрах», – йдеться в повідомленні.

Як отримати документ у «Дії»?

Перейдіть у розділ Послуги – виберіть Довідки та витяги – Витяг про відсутність судимості – виберіть тип та мету запиту – заповніть дані про себе – надішліть запит.

«І все! Якщо інформація є в центральній базі даних і не потребує додаткової перевірки, то витяг формується автоматично. І ви одразу отримаєте його на телефон», – зазначають в пресслужбі.

Також вам надійде пуш-повідомлення з пропозицією оцінити сервіс. Можна протягом 24 годин поставити смайлик у рейтингу від 1 до 5.

Цифри можуть стати неприємним "сюрпризом": Кому та коли можуть підвищити суми в платіжках за світло

неділя, 28 квітень 2024, 6:28

Невчасне подання показань лічильника електроенергії може призвести до підвищенних рахунків за світло через розрахунок за середньодобовим обсягом споживання. Важливо подавати показання своєчасно: за два дні до закінчення поточного календарного місяця та...

Маловідомі факти історії: Данило Галицький не перший наш король, інший князь отримав цей титул значно раніше, а Русь-Україна - статус королівства аж до ХХ століття

неділя, 28 квітень 2024, 6:15

В середні віки королівський титул надавався владою або Римських понтифіків, або очільниками Священної Римської імперії (папи та імператори довгий час змагались за виключне право на цей привілей,-ПУ). Тому найвпливовіші правителі Русі після прийняття хр...