Більше не фантастика! Космічна рукавичка астронавта майбутнього зможе управляти дронами і стріляти лазерами з пальців

Європейське космічне агентство (ESA) представило нову концепцію рукавичок для скафандра астронавтів майбутнього, передають Патріоти України.
Нагадаємо, що історія скафандра налічує майже століття, при цьому рукавички - один з найскладніших його компонентів, адже вони повинні одночасно бути міцними і функціональними, забезпечуючи достатню рухливість для рук у процесі виконання різних операцій.
На жаль, сучасні космічні рукавички далекі від досконалості. Зокрема, американська версія грішить незграбністю, промерзає в районі кінчиків пальців і навіть іноді травмує астронавтів.
Представлені ESA рукавички мають додаткові функції, крім захисту рук від космічного холоду і вакууму. Наприклад, їх можна використовувати для управління марсіанським дроном або місячним ровером за допомогою жестів. Вони можуть "вистрілювати" інтегрованим лазерним променем для вимірювання відстані до предметів.
І, нарешті, на них встановлено дисплей для відображення рівня кисню. На сучасних скафандрах він знаходиться на торсі, і астронавти змушені використовувати спеціальне дзеркальце на зап'ясті, щоб побачити показники. Матеріал нових рукавичок витримує перепади температур від +120 до -170° C і забезпечує комфортні та безпечні умови роботи астронавта.

Як покарають голову Броварської РДА за "п'яну" аварію

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:52

Начальник Київської ОВА Руслан Кравченко заявив, що голову Броварської районної державної адміністрації Володимира Майбоженка буде звільнено, після того як той скоїв ДТП, під час якої постраждали четверо людей. Про це в п'ятницю, 26 квітня, повідомила ...

Кинули на землю та жорстоко побили: У Варшаві в українця відібрали 400 тисяч євро

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:44

Група осіб в масках у центрі Варшави напали на 58-річного українця та відібрали у нього майже 2 мільйони злотих. Про це пише Inpoland в п'ятницю, 26 квітня, передають Патріоти України.