Більше несила терпіти знущання режиму: Російська журналістка спалила себе біля будівлі МВС і звинуватила у своїй смерті РФ (відео 16+, оновлено)

Це був не раптовий напад відчаю - до подібного рішення жінку довели роки переслідувань.

У мережу виклали відео самоспалення головного редактора незалежного інтернет-видання «Коза Пресс» Ірини Славіної, яка закликала звинувачувати в її смерті Російську Федерацію, повідомляють Патріоти України.

У кадр потрапив випадковий перехожий, який намагався допомогти жінці, але вона його відштовхнула. За день до того, що сталося, 1 жовтня, до Славіної приходили з обшуком у справі «Відкритої Росії», за підсумками якого забрали всі електронні пристрої.

«Шукали брошури, листівки, рахунки "Відкритої Росії", можливо, ікону з ликом Михайла Ходорковського. Нічого цього у мене немає. Але забрали, що знайшли - все флешки, мій ноутбук, ноутбук дочки, комп'ютер, телефон - не тільки мій, а й чоловіка, - купу блокнотів, на яких я черкала під час прес-конференцій. Я залишилася без засобів виробництва», - констатувала жінка після обшуків.

Додатково: У жовтні 2019 року Ірину Славіну оштрафували на 70 тисяч рублів за «неповагу до влади і суспільства» після того, як вона в своєму фейсбуці жартома запропонувала перейменувати місто Шахунья, помінявши кілька букв в його назві місцями. Тоді Славіну обурила установка в Шахуньї меморіальної дошки пам'яті Сталіна до 140-річчя від дня його народження.

В червні 2020 року Ірину Славіну звинуватили в розповсюдженні «фейкових новин». Це сталося після того, як її видання повідомило, що один з керівників Кстовської академії самбо контактував з десятками людей, в тому числі з відвідувачами школи, знаючи, що він заражений коронавірусом. Цього разу суд оштрафував Славіну на 65 тисяч рублів.

«Пока мне хочется просто умереть. Потому что ч.9 ст. 13.15 КоАП РФ, вмененная мне, написана, чтобы убивать журналистов и СМИ. Финансово. Но душевная боль от несправедливости так сильна, что тяжко уже и физически», – написала тоді Славіна в "Фейсбук".

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...