Більше ніяких "Повій" та "Мрій педофіла": У Харкові закрився бар, який потрапив у скандал через сексистські назви в меню

У Харкові закрився бар Поза зоною, який потрапив у скандал через провокаційні назви в меню. Також на нього наклали штраф у 13,5 тисячі гривень. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, передають Патріоти України.

Бар розташовувався в приміщенні одного з місцевих театрів. У меню були напої з назвами Мрія педофіла, Повія, Перший секс, а опис — з дискримінацією, приниженням честі та гідності жінок, а також з ознаками сексизму.

Після вивчення скарг омбудсмен відкрив провадження і звернувся до Міністерства культури та інформаційної політики України, Головного управління Держпродспоживслужби та Головного управління Нацполіції в області для перевірки діяльності закладу.

«Реклама закладу, що має ознаки дискримінації, суперечить цілям та основній статутній діяльності Театру, а також завдає репутаційної шкоди для театру та міністерства», — зазначили в Мінкульті.

Держпродспоживслужба виявила, що рекламні сюжети бару порушували законодавство через їхній дискримінаційний характер. На заклад накладено штраф у розмірі 13 600 грн.

Також було зафіксовано порушення в рекламі закладу в соцмережах. Зокрема, бар розміщував зображення кальяну із закликом до дії, а також пляшки з алкогольними напоями без супроводу обов’язковим попередженням про шкоду вживання.

Лубинець зазначив, що під час перевірки закладу поліцейськими власник бару вчинив дрібне хуліганство, за що на нього склали адмінпротокол і притягнуто до відповідальності. За інформацією поліції, заклад зараз припинив свою діяльність.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...