Більше, ніж весь МОЗ з Кабміном? 43 000 ІФА-тестів, закуплені Фондом Порошенка, відправлені до лікарень по всій Україні

43 тис. високоякісних ІФА-тестів для визначення наявності антитіл до COVID-19, які надійшли в Україну завдяки Фонду Порошенка, вже 29 травня відправлені до медичних установ з України, в першу чергу в регіони, де зафіксована найбільша кількість інфікованих, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбу "Європейської Солідарності".

Петро Порошенкотакож розповів, що тести зроблені швейцарською корпорацією La Roche, яка є одним зі світових лідерів у сфері біотехнологій.

"Тести надійшли вчора. Це найсвіжіші. Всі ці реагенти не для продажу, вони розроблені компанією La Roche. Ми дуже скоротили час – вчора поступили найшвидшим способом експрес-доставки. Сьогодні зранку вони вже на складі", – розповів Порошенко.

Він наголосив, що дистриб’ютор чітко контролює умови зберігання.

"На сьогоднішній день можна бути на 100% впевненим в результатах тестів. Якщо встановлені антитіла, то це означає, що ти перехворів, імунітет вже є", – пояснив Порошенко.

Лідер "Європейської Солідарності" зазначив, що тестування та визначення потенційних донорів плазми крові для отримання імуноглобуліну допоможе здійснити дуже важливі кроки в Україні для того, щоб виробляти як вакцину, так і засоби лікування COVID-19.

Порошенко подякував керівництву швейцарської компанії La Roche.

Перші, хто будуть проходити тестування - це медичні працівники, всі, хто контактують з групами ризику, пацієнти, яких лікарі вважатимуть за необхідне перевірити.

П’ятий Президент також зауважив, що ще 20 березня керівництво держави пообіцяло завезення в Україну мільйона тестів і ще протягом 48 годин Україні – 10 млн тестів.

"Вже після того, як пройшло 2,5-3 місяці епідемії, зроблено всього лише 300 тис тестів. У нас виникло запитання: а де 10 млн тестів? Чому ми їх не робимо для українців?".

"Або президента Зеленського ввели в оману і він вимушений був брехати, або їх розікрали, або знову перепродали за кордон. Або тести виявилися такими неякісними, достовірність була на рівні 20-30%, що просто лікарі відмовлялися їх застосовувати. Будь-який з цих варіантів є абсолютно неприйнятним", – додав він.

"В його діях немає жодних порушень": Суддя, який вдвічі перевищив швидкість та наїхав на поліцейського, уникнув покарання

субота, 20 квітень 2024, 15:40

Друга Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя (ВРП) 17 квітня 2024 року розглянула дисциплінарну справу щодо судді Тульчинського районного суду Вінницької області Сергія Ковганича, затриманого поліцією у березні 2023 року за перевищення швидкості. Н...

Що сталось із другим поліцейським, пораненим під час нападу у Вінницькій області

субота, 20 квітень 2024, 15:20

Вночі 20 квітня двоє зловмисників на Вінничині убили 20-річного поліцейського Максима Зарецького. Другим постраждалим правоохоронцем виявився капітан Максим Шарапанський. Про це повідомляє видання "Суспільне Вінниця", передають Патріоти України. За поп...