Більше схожа на прибульця з глибин космосу: Поблизу Антарктиди науковці виявили новий вид тварин - химерну істоту з 20 "руками"

Науковці, яка досліджували океан поблизу Антарктиди, виявили новий вид тварин.

Вони назвали його полуничною антарктичною морською лілією, попри страхітливі 20 кінцівок, пише Business Insider із посиланням на статтю в науковому журналі Invertebrate Systematics.

Офіційна назва цієї безхребетної тварини – Promachocrinus fragarius. Вона належить до класу Crinoidea, до якого входять морські зірки, морські їжаки, піщані долари та морські огірки, і є різновидом морської лілії.

Учені знайшли її на глибині від 65 до 1170 метрів.

На вид ця істота більше схожа на прибульця через відростки, які можуть сягати 20 см у довжину.

Вчені зазначають, що по тілу морської тварини ще можна побачити круглі горбки. Вони знаходяться там, де мали б бути цирі – менші нитки, схожі на щупальця, що стирчать із основи.

Цирі зблизька

Цікаво, що у цієї істоти "руки" розгорнуті вгору, а цирі – спрямовані вниз. Крім того, вони мають крихітні кігтики на кінці, які використовують для утримання на морському дні.

Завдяки цьому відкриттю дослідники могли додати 8 видів до категорії антарктичних морських лілій, частину із них відкрили раніше, але не вважали окремим видом.

Полунична антарктична морська лілія

В середньому вчені з Інституту океанографії визначають від 10 до 15 видів на рік.

Мріяв збудувати нову "Мрію", але не мав роботи в Україні: Помер відомий вітчизняний авіаконструктор

неділя, 28 липень 2024, 0:32

Дмитро Ківа працював на заводі "Антонов" за всіх президентів України, окрім Володимира Зеленського. 25 липня на 82-му році життя помер відомий український авіаконструктор Дмитро Ківа, який пропрацював на авіаційному заводі "Антонов" 52 роки, передають ...

Ах, Одеса... В курортній Аркадії поряд з рестораном сталась масова бійка за участю військових, цивільних та поліції. Решта відпочиваючих з інтересом споглядала (відео)

субота, 27 липень 2024, 23:49

У одеській Аркадії група чоловіків билась просто перед місцевим рестораном, свідчать кадри з соцмереж. У бійці брали участь і цивільні, і люди у формі. . Увечері 27 липня біля прибережного ресторану в Одесі сталась масова бійка, у якій взяли участь ци...