Більше трильйона трильйонів істот: Канаду заполонили невідомі науці мікроорганізми, які виживають, поїдаючи залізо

Невідомі раніше науці істоти вони можуть виживати, не відчуваючи ніяких змін, протягом тисяч років.

Канаду заполонили невідомі науці істоти, що поїдають в прямому сенсі залізо. Вчені Університету Торонто виявили одноклітинні мікроорганізми, які живуть у водах шахти Кідда в Канаді, повідомляють Патріоти України.

Вони виживають, поглинаючи хімічні речовини, що утворюються при взаємодії води з оточуючими породами. Відкриття допоможе з'ясувати, яким чином життя виникло на Землі і чи здатна витримувати умови на інших планетах.

Дослідники з'ясували, що пірит (дисульфід заліза) може підтримувати життєдіяльність організмів при відсутності сонячного світла і кисню. Це пояснює, за рахунок чого бактерії можуть жити в ізольованих підземних резервуарах. Відомо, що глибоко під земною поверхнею можуть існувати більше трильйона трильйонів одноклітинних істот.

Через невелику кількості енергії, доступної для підземних мікроорганізмів, їх метаболізм сильно сповільнений. В результаті вони можуть виживати, не відчуваючи ніяких змін, протягом тисяч років.
Вчені збираються провести ДНК-аналіз, щоб визначити, чи є родинні зв'язки між відкритими мікробами та іншими підземними одноклітинними.

Джерело: Rusjev.net

В Україні зафіксовано спалах парвовірусу - інфекціоніст розказав про перебіг й ускладнення

вівторок, 23 квітень 2024, 18:50

Парвовірус В19 - це інфекційна еритрема, заразна хвороба, яку можна підхопити повітряно-крапельним шляхом. До того ж паровірус може пройти абсолютно безсимптомно і проявитися легким нежитем і кашлем. Людина подумає, що просто застудилася. Про це розпов...

Треба закрити небо: Німеччина закликала США надати Україні ще одну систему Patriot, - Bloomberg

вівторок, 23 квітень 2024, 18:30

Уряд Німеччини наполягає на тому, щоб США поставили Україні ще хоча б одну протиракетну систему Patriot, щоб допомогти закрити пролом у системі ППО. Про це повідомляє Bloomberg, передають Патріоти України. Цього тижня Німеччина також продовжить чинити ...