Більше трильйона трильйонів істот: Канаду заполонили невідомі науці мікроорганізми, які виживають, поїдаючи залізо

Невідомі раніше науці істоти вони можуть виживати, не відчуваючи ніяких змін, протягом тисяч років.

Канаду заполонили невідомі науці істоти, що поїдають в прямому сенсі залізо. Вчені Університету Торонто виявили одноклітинні мікроорганізми, які живуть у водах шахти Кідда в Канаді, повідомляють Патріоти України.

Вони виживають, поглинаючи хімічні речовини, що утворюються при взаємодії води з оточуючими породами. Відкриття допоможе з'ясувати, яким чином життя виникло на Землі і чи здатна витримувати умови на інших планетах.

Дослідники з'ясували, що пірит (дисульфід заліза) може підтримувати життєдіяльність організмів при відсутності сонячного світла і кисню. Це пояснює, за рахунок чого бактерії можуть жити в ізольованих підземних резервуарах. Відомо, що глибоко під земною поверхнею можуть існувати більше трильйона трильйонів одноклітинних істот.

Через невелику кількості енергії, доступної для підземних мікроорганізмів, їх метаболізм сильно сповільнений. В результаті вони можуть виживати, не відчуваючи ніяких змін, протягом тисяч років.
Вчені збираються провести ДНК-аналіз, щоб визначити, чи є родинні зв'язки між відкритими мікробами та іншими підземними одноклітинними.

Джерело: Rusjev.net

Перевірте своє! Названо прізвища, які вказують - ваші предки вели розгульне життя

вівторок, 19 березень 2024, 3:25

Деякі українці отримували родові імена за рисами характеру, професіями чи особливостями зовнішності. Існує перелік українських прізвищ, які давали справжнім ловеласам, передають Патріоти України. На генеалогічному порталі "Рідні" можна дізнатися, які у...

"Крім борделю, ніде не побачите": У Швеції телеведуча назвала українок повіями, і відмовилась вибачатись за свої слова

вівторок, 19 березень 2024, 0:55

Посольство України у Швеції закликало журналістку публічно вибачитися перед українками, на що та відповіла, що їй немає за що вибачатися. . У Швеції журналістка Елаф Алі під час ефіру розважальної програми "IFS — invandrare för svenskar" на національн...