"Більшість одужає легко": Відома ведуча вразила новинами про коронавірус (відео)

З тисячі людей, які можуть заразитися коронавірусом, 900 - одужають легко.
Оксана Соколова. Фото: Фейсбук.

Відома ведуча Оксана Соколова поділилася вражаючими даними про коронавірус в Україні і світі. Так, автор програми "Факти тижня. 100 хвилин" на ICTV продемонструвала дві ілюстрації, перша з яких показує, скільки людей, інфікованих COVID-19, можуть потрапити в реанімацію, а друга - як зросте число заражених, якщо своєчасно не ввести карантин, передають Патріоти України.

"З тисячі людей, які можуть заразитися, 900 - одужають дуже легко. Лише 100 матимуть симптоми серйозного грипу - температуру, сухий кашель, біль у м’язах. У 15 буде двостороння пневмонія і їм буде потрібна лікарня й кисень. Тільки 5 потраплять в реанімацію", - заначила ведуча.

Соколова розглянула цю статистику на прикладі Іспанії. В країні мешкає приблизно 40 млн людей і, використовуючи попередні дані, госпіталізації з киснем імовірно потребуватимуть приблизно 600 тис. Якщо усі ці люди захворіють одночасно, то їм просто не вистачить ліжок, адже їх всього 200 тис. А хворих втричі більше.

"Україна, за кількістю населення, схожа до Іспанії. У нас 12 тисяч лікарняних ліжок, готових прийняти хворих на коронавірус. Це офіційні дані. 12 тисяч проти 600 тисяч потенційно інфікованих", - поділилися інформацією ведуча.

На другій ілюстрації Оксана Соколова показала, як буде розвиватися епідемія коронавірусу в будь-якій країні. Якщо карантин запровадити не в перший же день, коли була загроза, а всього на один день пізніше, то кількість заражених зросте на 40%.

"Давайте не будемо розраховувати в цій ситуації на владу, медицину, тому що дуже багато залежить від нас. І все, що ми можемо зробити сьогодні – це не допустити швидкого розповзання епідемії. Залишайтеся вдома і будьте здорові", - резюмувала Соколова.

Джерело: Факти ICTV

Затримано військових, які розстріляли поліцейських на Вінниччині (фото)

субота, 20 квітень 2024, 13:14

Військових, яких розшукували за розстріл поліцейських на Віниччині, затримано. Про це повідомили українські ЗМІ, передають Патріоти України. За попередніми даними, вони здалися самі. Раніше стало відомо, що Вінницька спеціалізована прокуратура у сфері ...

Завдяки протестам українців: У Нью-Йорку скасували участь артистів балету з Росії у гала-концерті (фото)

субота, 20 квітень 2024, 12:44

У Нью-Йорку скасували участь артистів балету російського Маріїнського театру у гала-концерті, присвяченому 25-й річниці престижного балетного конкурсу Молодіжний гран-прі Америки, який мав відбутися 18 та 19 квітня. Про це повідомила посол України у СШ...