"Білий прапор залитий кров'ю українців": Міноборони застерегло від допущення росіян до Олімпіади

Міністерство оборони України відреагувало на скандальне рішення Міжнародного олімпійського комітету (МОК) дозволити російським і білоруським спортсменам повернутися на міжнародну арену, передають Патріоти України.

У Twitter оборонного відомства заявили про неприпустимість допущення атлетів з Росії до Олімпійських ігор-2024 в Парижі навіть у нейтральному статусі.

"Білий прапор російської олімпійської збірної залитий кров'ю невинних мирних громадян України", – йдеться у відео Міноборони із закликом бойкотувати російський спорт. "Білому прапору Росії місце на полі бою, а не на Олімпійський іграх", - йдеться в опублікованому ролику.

28 березня МОК рекомендував міжнародним спортивним федераціям допустити атлетів з Росії та Білорусі до змагань у нейтральному статусі з низкою обмежень. Росіянам і білорусам заборонено виступати в командних видах спорту, також вони не повинні підтримувати війну та мати контракти з арміями держав-агресорок.

Питання ж щодо участі російських і білоруських спортсменів в Олімпійських іграх-2024 в Парижі не розглядалося. Раніше повідомлялося, що 35 країн домовилися вимагати від МОК відсторонення російських і білоруських спортсменів від Олімпійських ігор-2024 в Парижі.

Житель Тернополя намагався відправити за кордон посилки з унікальними древніми скам'янілостями, але втрутилася митниця (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 22:44

Тернополянин спакував три посилки із десятьма древніми каменями із відбитками істот, що належать до унікальних палеонтологічних зразків. Про це йдеться у повідомленні Київської митниці, передають Патріоти України. Цінні артефакти мали прямувати до США,...

"Ми не віддаємо борг державі, а боремося за власне майбутнє", - комбриг "Холодного Яру"

четвер, 25 квітень 2024, 22:03

Проведення демобілізації до закінчення війни є поганою ідеєю. Щоб бійці могли перепочити після виснажливих боїв, потрібно проводити ротації, а для цього потрібно мобілізувати більше людей. Таку думку висловив командир 93-ї окремої механізованої бригади...